Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και κρόκο Κοζάνης
njudphrlyzx6egm8iqpo
Γεύσεις

Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και κρόκο Κοζάνης

Πανεύκολος και γεμάτος βιταμίνη C

Υλικά

6 ΦΛ. ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙOY
400 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ
250 ΓΡ. ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 3 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΛΑΙΜ
10-12 ΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΡΟΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
1 Κ.Γ. ΕΛΑΙΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
ΦΕΤΕΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΦΕΤΕΣ ΛΑΙΜ

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τον χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη, το χονδρό σιμιγδάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξύσμα λάιμ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να φουσκώσει το σιμιγδάλι. Στο τέλος ρίχνουμε το έλαιο πορτοκαλιού.

Ανακατεύουμε τους στήμονες κρόκου Κοζάνης με λίγο νερό και τους προσθέτουμε στο μείγμα του χαλβά.

Έπειτα βάζουμε τον χαλβά σε μια μακρόστενη φόρμα τον αφήνουμε να κρυώσει και τον βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Ξεφορμάρουμε τον χαλβά βάζουμε από πάνω φέτες πορτοκαλιού, φέτες λάιμ και σερβίρουμε.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα