Πεντάνοστιμο ριζότο με σουπιές
48b5yicsjvtellrl9xbh
Γεύσεις

Πεντάνοστιμο ριζότο με σουπιές

Εύκολα και γρήγορα

Υλικά

Σουπιές μεγάλες φρέσκιες ή κατεψυγμένες 2 τεμ μεγάλες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ.
Σκόρδο 3 σκελίδες
Λευκό κρασί 200 γρ.
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Νερό 2 φλυτζάνια του τσαγιού
Δάφνη 1 φύλλο
Ρύζι καρολίνα 300 γρ.
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας για το ρύζι
Αλάτι-πιπέρι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις σουπιές, τις πλένουμε, τις κόβουμε σε ροδέλες και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίξουν. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε δυνατή θερμοκρασία. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις σουπιές, το σκόρδο και τα σβήνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι, το νερό, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές μας. Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε τις σουπιές και κρατάμε το ζουμί. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο για το ρύζι, προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι -πιπέρι και το ανακατεύουμε να σοταριστεί, ενώ όσο είναι ακόμα ωμό προσθέτουμε 2 κουταλιές από το ζουμί της σουπιάς που κρατήσαμε. Όταν το ρύζι απορροφήσει το ζουμί, συνεχίζουμε το ανακάτεμα κι αυτό το κάνουμε μέχρι να δούμε ότι το ρύζι μαλάκωσε. Τέλος προσθέτουμε τις σουπιές , ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και σερβίρουμε.

πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα