Καλαμποκόψωμο με σιρόπι και καυτερή πιπεριά
a1hwcvbz6uvcpmhmig98
Γεύσεις

Καλαμποκόψωμο με σιρόπι και καυτερή πιπεριά

Μία γλυκιά και... καυτερή απόλαυση

Συστατικά

12 κ. σούπας + έξτρα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

¼ φλ. ηλιέλαιο

½ φλ. ζάχαρη

⅓ φλ. μέλι

2 μεγάλα αυγά

3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλ. καλαμποκέλαιο

1 κ. σούπας baking powder

¼ κ. γλυκού πιπέρι καγιέν

1¼ κ. γλυκού αλάτι

1 φλ. γάλα πλήρες

⅓ φλ. γιαούρτι

2 καυτερές πιπερίτσες σε φέτες

2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο

2 κ. σούπας + έξτρα μέλι

Τρόπος μαγειρέματος

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτύρωσε ελαφρώς ένα ταψί με το μαλακό βούτυρο.

Στο μίξερ χτύπησε το βούτυρο με το λάδι και την ζάχαρη να αφρατέψουν σε μέτρια ταχύτητα.

Πρόσθεσε σιγά-σιγά το μέλι, τα αυγά και συνέχισε να χτυπάς για άλλα τρία λεπτά.

Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, το baking powder, το πιπέρι και το αλάτι.

Ρίξε το μείγμα του μπολ στο μίξερ και χτύπησε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Πρόσθεσε και το γάλα με το γιαούρτι και συνέχισε να χτυπάς για άλλα δύο λεπτά μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.

Ρίξε τον χυλό στο βουτυρωμένο ταψί, ώστε να απλωθεί ομοιόμορφο, και από πάνω μοίρασε τις πιπερίτσες σε όλη την επιφάνεια.

Βάλε το ταψί στον φούρνο και ψήσε για περίπου 45 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με το μέλι και περίχυσε το καλαμποκόψωμο με το σιρόπι.

Ξαναβάλε το ταψί στον φούρνο και ψήσε για άλλα τρία λεπτά.

Άφησε το καλαμποκόψωμο να κρυώσει για 20 λεπτά και σέρβιρε με έξτρα μέλι.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα