Αρνίσιο μπούτι με πατάτες στον φούρνο
sd7v1kkzxnv0wyqdt6hw
Γεύσεις

Αρνίσιο μπούτι με πατάτες στον φούρνο

Ένα φαγητό που μυρίζει... οικογένεια

Υλικά

2 ½ - 3 κιλά αρνίσιο μπούτι, από το οποίο θα αφαιρέσετε το μεγαλύτερο μέρος από το κόκαλο, αφήνοντας μόνο την άκρη, και το οποίο θα δέσετε με σπάγκο
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε πολύ λεπτός φέτες
6 μεγάλα κλωνάρια δεντρολίβανο
1 κ.σ. χοντρό αλάτι
2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, τρυπάμε σε διάφορα σημεία το κρέας. Αφού ανοίξουμε τις τρύπες, τις γεμίζουμε με κομματάκια σκόρδο. Τοποθετούμε τα κλωνάρια από δεντρολίβανο και τα φύλλα δάφνης κάτω από το σπάγκο και πασπαλίζουμε το κρέας με αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε το αρνί στη σχάρα πάνω από ένα ταψί και ψήνουμε μέχρι να αρχίσει να τσιτσιρίζει το λίπος, για περίπου 15 με 20 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους I80°C και ψήνουμε για 1 ώρα. Βγάζουμε το κρέας από το φούρνο και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί», καλυμμένο με αλουμινόχαρτο, για 15 λεπτά, πριν το κόψουμε. Σερβίρουμε το αρνί με πατάτες φούρνου.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα