Ο γιος μου δεν έτρωγε ποτέ ζυμαρικά μόνο τα τελευταία χρόνια άρχισε να τρώει κάποια χειροποίητα… Τελευταία έφαγε και μακαρόνια με κιμά! Τελικά σήμερα να τον έπεισα να φτιάξω κανελόνια αλλά με μια κάπως διαφορετική μπεσαμέλ γιατί δεν του αρέσει καθόλου οπότε δε φτιάχνω ούτε μουσακά, ούτε και παστίτσιο!

Υλικά (Για ένα πυρέξ 35Χ25 εκ. )

500γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 πακέτο κανελόνια (δεν θα χρειαστεί όλο)
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 κ. γλ. πελτές ντομάτας
4 ντομάτες μεγάλες κομμένες στο μούλτι
Ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
½ κύβος μυρωδικών βιολογικός
3-4 κουτ. της σούπας κεφαλοτύρι ψιλοκομμένο
Μπόλικο μαϊντανό
Για την ελαφριά μπεσαμέλ
2 γιαούρτια παραδοσιακά πρόβεια
3 αυγά
Αλάτι πιπέρι
Κεφαλοτύρι, για να καλύψουμε καλά όλη την επιφάνεια της μπεσαμέλ

Διαδικασία

Αλείφουμε καλά όλη την επιφάνεια του πυρέξ με φρέσκο βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ρίχνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε να σοταριστεί καλά χωρίς λάδι, να φύγει όλο το νερό που θα βγάλει.

Στη συνέχεια θα προσθέσουμε το ελαιόλαδο και θα τον σοτάρουμε καλά να σοταριστεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον κύβο μυρωδικών. Αμέσως προσθέτουμε τις ντομάτες μαζί με το χυμός τους. Παίρνει μία βράση το μείγμα μας. Ρίχνουμε τον μαϊντανό ή και ότι άλλο μυρωδικό μας αρέσει και τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε καλά.
Γενικά η γέμισή μας θα πρέπει να έχει αρκετά υγρά για να μπορέσουν να βράσουν και τα κανελόνια μας.

Παίρνουμε ένα ένα κανελόνι και με ένα μικρό κουταλάκι τα γεμίζουμε . Εγώ τα είχα όρθια μέσα στην κατσαρόλα και ο πάτος τους ακουμπούσε στον πάτο της κατσαρόλας οπότε η γέμιση δεν έβγαινε έξω, και μετά με ένα μεγάλο κουτάλι το έπαιρνα μαζί με λίγα από τα υγρά της γέμισης και το ακουμπούσα στο πυρέξ σε σειρά το ένα δίπλα στο άλλο. Είναι το μόνο ας πούμε δύσκολο σημείο του φαγητού που θέλει λιγάκι υπομονή να δείξετε…..

Ετοιμάζουμε την ελαφριά μπεσαμέλ ανακατεύοντας με ένα σύρμα δυνατά τα υλικά της να ενωθούν καλά. Τη ρίχνουμε με μια κουτάλα πάνω από τα κανελόνια και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια μια γενναία στρώση από κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε 45 λεπτά σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στους 200 βαθμούς στον αέρα και μετά αφήνουμε το φαγητό ξεσκέπαστο να κοκκινίσει καλά , για περίπου μισή ώρα , θα δείτε.

Πηγή: tastyday.gr