Γαριδοσαλάτα με άσπρο και κόκκινο λάχανο
hexcaynfhs9b39udny5s
Γεύσεις

Γαριδοσαλάτα με άσπρο και κόκκινο λάχανο

Εύκολο, γρήγορο αλλά πάνω απ' όλα νηστίσιμο

Υλικά

Γαρίδες 1/2 κιλό μεγάλες
Λάχανο άσπρο 2 φλυτζάνια του τσαγιού ψιλοκομμένο
Λάχανο κόκκινο 2 φλυτζάνια του τσαγιού ψιλοκομμένο
Σέλινο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο
Αγγούρι 1
Πιπεριά κόκκινη 1/2
Πιπεριά κίτρινη 1/2
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού

Για το ντρέσιγκ

Πορτοκάλι 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μόνο τον χυμό του
Λεμόνι 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού μόνο τον χυμό του
Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Δύοσμος 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένος
Ζάχαρη 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και ξεφλουδίζουμε τις γαρίδες (στην ράχη τους έχουν ένα εντεράκι, μπορούμε να το αφαιρέσουμε με μια οδοντογλυφίδα ή να χαράξουμε ελαφρώς με ένα μαχαίρι τη ράχη για να βγει πιο εύκολα) αφήνουμε τις ουρές τους, τις πλένουμε και τις βάζουμε να βράσουν για 7 λεπτά. Τις βγάζουμε και κρατάμε μισό φλυτζάνι του τσαγιού από το νερό που έβρασαν. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε το ψιλοκομμένο άσπρο λάχανο, το κόκκινο, το σέλινο, τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει σε λωρίδες και τις φέτες από το αγγούρι και τα ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Σε ένα βάζο με καπάκι, να κλείνει καλά, βάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσιγκ, καθώς και το μισό φλυτζάνι του τσαγιού από το νερό που βράσαμε τις γαρίδες και το κουνάμε ώστε να ανακατεύουν όλα πολύ καλά. Μεταφέρουμε την σαλάτα σε μια μεγάλη σαλατιέρα, προσθέτουμε τις γαρίδες και περιχύνουμε με το ντρέσιγκ.

πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα