Παραδοσιακή και νηστίσιμη ταχινόπιτα
c5i3ajxwmzelfrhoyj1r
Γεύσεις

Παραδοσιακή και νηστίσιμη ταχινόπιτα

Μία γλυκιά πίτα για την νηστεία

Υλικά

Ταχίνι 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Ζάχαρη 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Πορτοκάλι 1 το ξύσμα και τον χυμό του
Αμυγδαλόψιχα 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Σταφίδες ξανθές και μαύρες 1 φλυτζάνι του τσαγιού
Κανέλα 1 κουταλάκι του γλυκού
Γαρύφαλλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Μέλι 2 κουταλιές της σούπας
Σόδα ανθρακούχα 2 1/2 φλυτζάνια του τσαγιού
Κονιάκ 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Φαρίνα 6 φλυτζάνια του τσαγιού
Φρυγανιά τριμμένη 2 κουταλιές της σούπας
Κουβερτούρα 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη

Οδηγίες

Σε ένα μπολ μεγάλο χτυπάμε με το μίξερ το ταχίνι με τη ζάχαρη, ρίχνουμε σιγά σιγά την σόδα, τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός της φρυγανιάς και της κουβερτούρας, χτυπάμε καλά με το μίξερ και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά. Χτυπάμε να αναμειχθούν πολύ καλά όλα τα υλικά. Αλείφουμε ένα ταψί με ταχίνι, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και αδειάζουμε το μείγμα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 18ο βαθμούς για 50 λεπτά, στις αντιστάσεις ενώ μόλις είναι έτοιμη την βγάζουμε και την πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.

πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα