Επιστροφή στην Κανονικότητα
Επιστροφή στην Κανονικότητα Θανάσης Φουσκίδης Δημήτρης Κουνιάς Γιώργος Νόκος
rslcndy65rrv0ohocqht
Γεύσεις

Κουλουράκια βρώμης με λευκή σοκολάτα χωρίς ψήσιμο

Για μικρούς και μεγάλους

Υλικά

350 γρ. νιφάδες βρόμης
4-5 γεμάτες κ.σ. πρωτεΐνη σε σκόνη ή επιπλέον 80 γρ. αλεύρι βρόμης
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
80 γρ. φιστικοβούτυρο ή ταχίνι
200 γρ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
80-100 γρ. γάλα αμυγδάλου
150 γρ. λευκή σοκολάτα
50 γρ. αποξηραμένα μύρτιλα (blueberries)

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε ένα ρηχό ταψί φούρνου στρώνοντάς το με λαδόκολλα.
Βάζουμε στο μούλτι τη βρόμη και χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη, σαν αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι βρόμης, την πρωτεϊνη ή το επιπλέον αλεύρι βρώμης, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι.
Σε ένα γυάλινο μπολ βάζουμε το φιστικοβούτυρο ή το ταχίνι μαζί με το μέλι και τα βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια ένταση μέχρι να λιώσει το μείγμα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Εναλλακτικά μπορούμε να το κάνουμε αυτό και σε μπεν μαρί.
Αδειάζουμε αυτό το μείγμα μέσα στο μπολ με το μείγμα του αλευριού και το ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το μείγμα θα μοιάζει με ψίχουλα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή ζύμη. Μπορεί να μην το πάρει όλο. Θέλουμε η ζύμη να είναι εύπλαστη αλλά να μην κολλάει στα χέρια.
Προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια 0,5 εκ., τα αποξηραμένα μύρτιλσ και ανακατεύουμε.
Με τα χέρια μας σχηματίζουμε μπαλάκια 30 γρ. το κάθε ένα.
Βάζουμε το κάθε ένα πάνω στο ταψάκι.
Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξουν καλά τα «κουλουράκια» μας πριν τα σερβίρουμε.

πηγή:akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα