Γευστική τάρτα φράουλας με αλεύρι αμυγδάλου
tlzsfz77een1c0lgvj2b
Γεύσεις

Γευστική τάρτα φράουλας με αλεύρι αμυγδάλου

Για επίσημες και ανεπίσημες περιστάσεις

Υλικά

Για την τάρτα

2 φλιτζάνια αλεύρι ( σκόνη ) αμυγδάλου

¼ κουτ. γλυκού αλάτι

2 κουτ. σούπας βούτυρο

1 μεγάλο αβγό

Για τη γέμιση

400 γρ. γάλα πλήρες

100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%

150 γρ. ζάχαρη

40 γρ. κορν φλάουρ

1 αυγό

2 κρόκοι αυγών

40 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 κλωναράκι βανίλιας (ή λίγες σταγόνες εκχύλισμα)


Εκτέλεση

Για την τάρτα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα λεκανάκι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μία σφικτή ζύμη. Όταν είναι έτοιμη, την δίνουμε σχήμα μπάλας. Βουτυρώνουμε μία ταρτιέρα και απλώνουμε με τα χέρια μας τη ζύμη μέχρι να πάρει το σχήμα του σκεύους και να καλύπτει περίπου 1 1,2 πόντους τις άκρες. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μία μεμβράνη, την καλύπτουμε με φασόλια ωμά για να μη φουσκώσει και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.

Για τη γέμιση

Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το γάλα, την κρέμα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει η κρέμα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα (για να μην πιάσει πέτσα) μέχρι να γίνει χλιαρή.

Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Οταν η κρέμα κρυώσει καλά, γεμίζουμε με αυτή την τάρτα, σκορπάμε σε όλη την επιφάνεια τις φράουλες και ξαναβάζουμε στο ψυγείο για περίπου άλλη 1 ώρα να κρυώσει καλά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και γαρνίρουμε με φύλλα φρέσκου δυόσμου.

Είναι προτιμότερο να την καταναλώσουμε την ίδια μέρα με την παρασκευή της.

πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα