Υλικά

Για το κέικ

375γρ βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ κούπα ζάχαρη
3 αυγά
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ κανέλα
½ κούπα νερό
500γρ καρότα τριμμένα στο λεπτό τρίφτη
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη mousse γιαουρτιού

500ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500γρ γιαούρτι στραγγιστό 10% λιπαρά
1 κούπα άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για διακόσμηση

Καρότα από ζαχαρόπαστα

Εκτέλεση
Για το κέικ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Βουρώνουμε καλά3 στρογγυλές φόρμες διαμέτρου 30 εκατοστών και τις στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα προσέχοντας να ενσωματωθεί το ένα στο μείγμα πριν ρίξουμε το επόμενο και συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά. Προσθέτουμε την βανίλια, το νερό και τα καρότα και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μοιράζουμε το μείγμα στις 3 φόρμες που προετοιμάσαμε και ψήνουμε, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30 λεπτά. Τα κέικ μας είναι έτοιμα όταν βυθίσουμε στο κέντρο τους ένα μαχαίρι και αυτό βγαίνει καθαρό. Αποσύρουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθούν 5 λεπτά, τα ξεφορμάρουμε και τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.

Για την mousse γιαουρτιού

Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος παγωμένη, και την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να πάρουμε μια αφράτη και σφιχτή σαντιγί. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και με απαλές κυκλικές κινήσεις, από κάτω προς τα πάνω, διπλώνουμε στην σαντιγί, τμηματικά το γιαούρτι. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε ελαφρά.

Συναρμολόγηση

Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την επιφάνεια των κέικ ώστε να είναι επίπεδα από κάθε πλευρά τους.

Τοποθετούμε το ένα κέικ σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και απλώνουμε στην επιφάνειά του το 1/3 της ποσότητας της mousse. Καλύπτουμε με το δεύτερο κέικ και απλώνουμε στην επιφάνεια άλλο 1/3 από τη mousse. Καλύπτουμε με το τελευταίο κέικ. Βάζουμε την υπόλοιπη mousse σε ένα κορνέ με ίσια μύτη. Σχηματίζοντας ροζέτες καλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ και στολίζουμε με τα καρότα από ζαχαρόπαστα. Βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.

πηγή:tastyday.gr