Πεντανόστιμο χταπόδι στιφάδο
0bzegr2rk0pqejbyjr7o
Γεύσεις

Πεντανόστιμο χταπόδι στιφάδο

Μία γευστική επιλογή που θα σας συναρπάσει

ΥΛΙΚΑ

1 Xταπόδι 1-1/2 κιλό

1 καρότο ψιλοκομμένο

300 γρ. κρεμμύδια στιφάδο

1 σκ. σκόρδο

1 φύλλο δάφνης

1/2 κγ. πιπέρι σε κόκκους

1 αστεροειδή γλυκάνισο

200 γρ. χυμό ντομάτας

500 γρ. χυλοπιτάκι

100 ml. κρασί κόκκινο

100 γρ. ελαιόλαδο

1/4 άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Ξεπλένουμε καλά το χταπόδι με νερό και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια περίπου 6-7εκ.

2. Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τα κρεμμύδια , το καρότο και σοτάρουμε για 5 λεπτά.

3. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο και αφού σοταριστεί ρίχνουμε το χταπόδι. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά και ρίχνουμε το κρασί.

4. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το χυλοπιτάκι και το αλάτι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και τα κρεμμύδια.

5. Στα τελευταία 10 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε το χυλοπιτάκι με 500 ml. καυτό νερό.

6. Βγάζουμε το φαγητό από τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά ώστε το χυλοπιτάκι να τραβήξει τα υγρά και να βράσει τελείως.

7. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα