Υλικά

3 κιλά μήλα
6 μέτρια λεμόνια (κατά προτίμηση βιολογικά ακέρωτα)
3750ml νερό
4 ¾ κιλά κρυσταλλική ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες με τη φλούδα (βγάζουμε τα κουκούτσια, αν υπάρχουν). Τα τοποθετούμε σε μία λεκάνη την οποία έχουμε γεμίσει με 3 ¾ λίτρα νερό. Τα αφήνουμε για δώδεκα ώρες ή όλη τη νύχτα. Το πρωί, καθαρίζουμε τα μήλα από τη φλούδα και τα κουκούτσια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα, στην οποία προσθέτουμε το νερό με τα λεμόνια. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν για ακόμα μία ώρα, μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Για να καταλάβουμε αν είναι έτοιμη, γεμίζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού και το χύνουμε σε ένα πιατάκι. Αν η μαρμελάδα «στέκεται» είναι έτοιμη.

πηγή:tastyday.gr