Αγαπημένες φίλες, χρόνια πολλά, με υγεία πάνω απ’ όλα. Και αφού φάγαμε και ήπιαμε το Πάσχα, σκέφτομαι πως πλησιάζει το καλοκαίρι. Είναι η περίοδος που μπορούμε να επισκεφθούμε ένα ινστιτούτο αισθητικής και εν όψει καλοκαιριού να κάνουμε μια θεραπεία για την κυτταρίτιδα στο σώμα μας. Η αλήθεια είναι πως στις 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα το τρίτο διεθνές συνέδριο μαδεροθεραπείας και σκέφτηκα να μιλήσουμε γι’ αυτήν τη θεραπεία και τη φιλοσοφία της.

Η μαδεροθεραπεία είναι μια ολιστική τεχνική μασάζ, στην οποία ο θεραπευτής χρησιμοποιεί ξύλινα εργαλεία με στόχο την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού λίπους.

Συνηθίζεται εδώ και αιώνες στις ανατολικές χώρες, αλλά έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής τη δεκαετία του ’90 στην Κολομβία, απ’ όπου και διαδόθηκε ευρέως. Η λέξη «madero» στα ισπανικά σημαίνει «ξύλο», γι’ αυτό και η τεχνική ονομάζεται «ξύλινη περιποίηση ή θεραπεία γλυπτικής σώματος».

Επαναλαμβανόμενες κινήσεις 

Η τεχνική της μαδεροθεραπείας περιλαμβάνει μια σειρά από επαναλαμβανόμενες κινήσεις με τη χρήση διαφορετικών ξύλινων εργαλείων σε στοχευμένες περιοχές (μηρούς, γλουτούς και κοιλιά). Έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια πόντων, τη σύσφιγξη και την τόνωση του δέρματος, όπως επίσης και την απομάκρυνση διαφόρων τοξινών. Επίσης, είναι μια βαθύτερη μορφή μασάζ, που ανακουφίζει τους μυς από την καταπόνηση. Είναι ιδανική και για αθλητές, καθώς απομακρύνει το γαλακτικό οξύ και χαλαρώνει τους μυς.

Φυσική, μη επεμβατική θεραπεία 

Τα οφέλη της μαδεροθεραπείας είναι μοναδικά, καθώς αποτελεί μια φυσική, μη επεμβατική θεραπεία, η οποία ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα, ώστε να απομακρύνει τα υγρά, την κυτταρίτιδα και τις τοξίνες από το σώμα, διεγείροντας έτσι την παραγωγή ελαστίνης και κολλαγόνου.

Το τοπικό λίπος διασπάται, η κυτταρίτιδα διαλύεται και το δέρμα φαίνεται πιο λείο και σφριγηλό.

Τα οφέλη της είναι συνοπτικά τα εξής:

. Διεγείρει τη μικροκυκλοφορία και τη ροή του αίματος.

. Τονώνει και συσφίγγει το σώμα.

. Ενεργοποιείται το λεμφικό σύστημα του σώματος, απελευθερώνονται οι συσσωρευμένες τοξίνες και τονώνεται ο μεταβολισμός.

. Καταπολεμά την κατακράτηση.

. Αποτελεί φυσική θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας και της μείωσης λίπους.

. Επιταχύνει το μεταβολισμό για κάψιμο λίπους.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία και πόσες χρειάζονται 

Η αλήθεια είναι ότι δοκίμασα τη μαδεροθεραπεία και η αισθητικός που μου την έκανε (αφού άπλωσε ένα ειδικό λάδι σώματος) μου εξήγησε ότι η συνεδρία κατά μέσο όρο διαρκεί 45-60 λεπτά, αλλά διαφέρει από άτομο σε άτομο. Η

συχνότητα εφαρμογής είναι 2-3 φορές την εβδομάδα. Για να έχουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, προτείνονται 8-12 συνεδρίες ανάλογα με την έκταση των προβληματικών περιοχών.

Είναι επώδυνη;

Τις πρώτες φορές το μασάζ μπορεί να είναι λίγο επώδυνο, αλλά στη συνέχεια γίνεται πιο χαλαρωτικό. Επίσης, ανάλογα με την ευαισθησία του δέρματος, μπορεί να εμφανιστούν και κάποιοι μώλωπες, αλλά υποχωρούν άμεσα.

Για να είμαι ειλικρινής, θεωρώ ότι πρόκειται για μια άκρως αναζωογονητική και χαλαρωτική θεραπεία. Αισθάνεσαι, όντως, ότι κάνεις γλυπτική σώματος.

Αν καταφέρουμε να κάνουμε ισορροπημένη διατροφή, να καταναλώνουμε αρκετό νερό, να ασκούμαστε λίγο καθημερινά και να χρησιμοποιούμε εξειδικευμένα προϊόντα, τα αποτελέσματα της μαδεροθεραπείας θα αλλάξουν ριζικά το σώμα μας, κι έτσι θα αποκτήσουμε σίγουρα περισσότερη ευεξία.

Αντενδείξεις

Η θεραπεία αυτή δεν συνιστάται σε εγκύους, θηλάζουσες μητέρες, όπως επίσης και σε άτομα με κιρσούς και ευρειαγγείες.

Θα είναι μεγάλη μου χαρά να με ρωτήσετε για όποια απορία έχετε στο woman@ontime-news.gr και ακόμα μεγαλύτερη να μου στείλετε κι εσείς τις δικές σας ευχές…