Ο τίτλος του νέου του άλμπουμ «Παράξενα Δεμένοι» φαντάζει προφητικός αφού καθώς δείχνει να περιγράφει τη σύνδεση του Γιώργου Σαμπάνη με τους θαυμαστές του.

Ο αστείρευτα ταλαντούχος τραγουδιστής επανήλθε με έντεκα νέα τραγούδια σε σύνθεση δική του, στίχους της Ελεάνας Βραχάλη και παραγωγή του Χρήστου Σούμκα που κυκλοφορόν από την Cobalt music «Η δουλειά αυτή είναι ένα συνονθύλευμα πολλών σκέψεων από την προσωπική μας ζωή, από τα όσα συνέβησαν τα τελευταία δυο χρόνια, όσα σκεφτόμασταν με την Ελεάνα και οι στόχοι για το τώρα και το μέλλον. Είναι η αλήθεια μας» εξηγεί στο Secret. Τον ρωτώ για το αγαπημένο μου, το «Χαμηλά» και γελά. Γιατί έχει τη δική του ιστορία αυτό το τραγούδι «Είχα μόνο το κουπλέ και ενάμιση χρόνο δεν μου έβγαινε ούτε νότα, ότι και αν έγραφα δεν μου άρεσε. Ήμουν με τον Χρήστο τον Σούμκα τον παραγωγό μου και μιλούσαμε για τα τραγούδια που θα βάλω στο άλμπουμ όταν του το είπα αυτό. Μου λέει πάρε την κιθάρα και γράψτο. Του λέω δεν μπορώ με τίποτα, εκείνος επέμενε και σε ένα λεπτό το έγραψα! Αυτό είναι η δύναμη της ενέργειας της ομάδας!» μου λέει με ενθουσιασμό. Με την Ελεάνα Βραχάλη είναι πολύ επιτυχημένο δίδυμο «Είμαι απόλυτα αφοσιωμένος στην Ελεάνα. Δεν μου καλύπτει μόνο το συναίσθημα. Όταν ξεκινάμε έναν δίσκο δεν έχουμε τίποτα είμαστε μόνο εγώ και εκείνη και συζητάμε. Δεν μου εγγυήθηκε ποτέ την επιτυχία. Μου καλύπτει πολλά περισσότερα από μια συνεργασία επαγγελματική και όσο υπάρχει αυτή η σχέση οικογένειας και φιλίας θα είναι αδιάσπαστη η σχέση μου με την Ελεάνα γιατί είμαστε πολύ δεμένοι» τονίζει.
Δεκάδες τραγούδια, αμέτρητες επιτυχίες για το Γιώργο Σαμπάνη που πολλές δεν έχουν εκείνον ερμηνευτή αλλά άλλους καλλιτέχνες καθώς ο ίδια έχει γράψει για τον Γιώργο Μαζωνάκη, τον Αντώνη Ρέμο, τον Πασχαλη Τερζή, τον Βασίλη Καρρά την Νατάσσα Θεοδωρίδου και πολλούς ακόμα!
SABANIS























«Από την ώρα που γράφω ένα τραγούδι ξέρω ποιος θέλω να το τραγουδήσει. Το γράφω για τη φωνή κάποιου» εξηγεί ενώ «κολλάμε» στον Γιώργο Μαζωνάκη που έχουν και μια… καρμική σχέση «Ο Γιώργος με εμπνέει να γράφω πάνω στη φωνή του είναι. Έγραψα πολλά τραγούδια κάποια τα είπαν άλλοι γιατί τα απέρριψε και κάποια έτυχαν σε κακό timing αφού είχε βγάλει δίσκο. Η περίπτωση του Γιώργου είναι καρμική. Του έχω πολύ μεγάλη αδυναμία του Γιώργου» παραδέχεται.
Στο Romeo όπου εμφανίζεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο γίνεται χαμός με τις θαυμάστριες να τον φλερτάρουν. Σχέση θα έκανε; «Μου αρέσει όταν με φλερτάρει κάποια και ναι θα έκανα σχέση με θαυμάστριά μου».
Όταν αγαπά δύσκολα πάει παρακάτω αμέσως «Υπήρξε μια μεγάλη περίοδος της ζωής μου που δεν πέρασε καμία από το κρεβάτι μου γιατί η καρδιά μου ήταν κάπου» εξομολογείται και μαρτυρά αυτόν που τον λυγίζει «Η αγάπη με κάνει να λυγίζω. Όταν ένας άνθρωπος με αγαπάει και με πιστεύει μπορεί να με γονατίσει» εξηγεί ενώ σε ότι αφορά τις πληγές του, δηλώνει « Έχω πληγωθεί πολύ αλλά τις αγαπώ τις πληγές μου. Μου αρέσει να πέφτω να χτυπάω και να πληγώνομαι κάτι μαθαίνω από αυτό» Ο ίδιος εξηγεί γιατί δεν θα έκανε σχέση με τραγουδίστρια «χρειαζόμαστε και οι δυο έναν άνθρωπο να μας υποστηρίζει. Χρειάζομαι έναν άνθρωπο πίσω από τα φώτα να με βοηθάει και να καταλαβαίνει αυτό που κάνω και εγώ να είμαι υποστηρικτός στο δικό του επάγγελμα. Που όμως θα είναι κάτι άλλο. Ίσως αν ήμουν μόνο συνθέτης να το έκανα. Όμως τώρα θα της έλεγα την άποψη μου ανοιχτά, θα έπρεπε να της γραφώ τα τραγούδια. Είναι παγίδα…» λέει. Τέλος αποκαλύπτει το τραγούδι που τον εκφράζει «’’Ότι και να είμαι’’. Αυτός είμαι εγώ. Αν έκανα τατουάζ αυτό θα έκανα» ολοκληρώνει.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret   της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ