Η Μαντόνα υπήρξε το πρόσωπο της βασικής συνέντευξης στο περιοδικό με τίτλο «Η Μαντόνα στα 60». Τη δημοσίευση υπογράφει μια ομογενής από την Αμερική, η Βανέσα Γρηγοριάδη, που δέχτηκε σφοδρή κριτική.

Σύμφωνα με την Μαντόνα, η Γρηγοριάδη εστίασε σε επουσιώδη πράγματα, παρότι πέρασε μέρες πλάι της, ενώ αναφέρθηκε αμέτρητες φορές στην ηλικία της, κάτι που δεν θα συνέβαινε αν ήταν άνδρας.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε την Τετάρτη και έκανε το γύρο του διαδικτύου για δύο κυρίως δηλώσεις της, αναφορικά με τον χολιγουντιανό παραγωγό Χάρβεϊ Γουάινστιν και τον σημερινό πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Για τον πρώτο, η Μαντόνα δήλωσε πως την είχε ενοχλήσει όταν γύριζε το ντοκιμαντέρ «Στο κρεβάτι με τη Μαντόνα» το 1991, του οποίου την παραγωγή είχε αναλάβει. Όπως είπε ο Γουάινστιν «φλέρταρε ασύστολα και ευθέως μαζί μου ενώ δουλεύαμε μαζί. Ήταν παντρεμένος εκείνη την περίοδο και εγώ σίγουρα δεν έδειχνα ενδιαφέρον».


Η Μαντόνα είχε δηλώσει τον Οκτώβρη του 2017, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων στο Χόλιγουντ, πως δεν ήθελε να πανηγυρίσει πάνω από τον χαμό ενός ανθρώπου, ωστόσο έκρινε θετικό το γεγονός πως ένας άνθρωπος που καταχράστηκε της δύναμής του βρισκόταν επιτέλους αντιμέτωπος με τις πράξεις του.

Όσο για τις φήμες που την ήθελαν να ζητά ραντεβού με τον Ντόναλντ Τραμπ εκείνη το αρνήθηκε κατηγορηματικά. Η Μαντόνα σχολίασε με απέχθεια την συνήθη τακτική του Ντόναλντ Τραμπ να επιτίθεται σε οποιονδήποτε του ασκεί κριτική.

«Ένας άνδρας που νιώθει σίγουρος με τον εαυτό του, ένας άνθρωπος που αισθάνεται σίγουρος δεν χρειάζεται να γυρίζει εδώ και εκεί και να παρενοχλεί συνέχεια τους άλλους» δήλωσε. Τελευταίο δείγμα της συνήθους αντίδρασής του, η επίθεση στον δήμαρχο του Λονδίνου.

Η Μαντόνα δεν ικανοποιήθηκε από το δημοσίευμα και έστρεψε τα πυρά της αρχικά ενάντια στην ομογενή δημοσιογράφο και στη συνέχεια κατά του μέσου, που χαρακτήρισε ακρογωνιαίο λίθο της πατριαρχίας.

«Η δημοσιογράφος που έγραψε το άρθρο πέρασε μέρες και ώρες και μήνες μαζί μου και ήταν καλεσμένη σε έναν κόσμο που λίγοι άνθρωποι μπορούν να δουν, αλλά επέλεξε να επικεντρώσει σε υπερφίαλα ζητήματα, όπως η εθνικότητά του προσωπικού μου ή το ύφασμα στις κουρτίνες και στα ατελείωτα σχόλια για την ηλικία μου που δεν θα γίνονταν ποτέ αν ήμουν άνδρας» είπε με αυστηρό ύφος.

View this post on Instagram

Madame ❌ on the cover of N.Y.T. Magazine photographed by my dear friend @jr..........Also sharing my fav photo that never made it in, along with pre-shoot chat and a celebratory glass of wine 🍷 after many hours of work! To say that I was disappointed in the article would be an understatement- It seems. You cant fix society And its endless need to diminish, Disparage or degrade that which they know is good. Especially strong independent women. The journalist who wrote this article spent days and hours and months with me and was invited into a world which many people dont get to see, but chose to focus on trivial and superficial matters such as the ethnicity of my stand in or the fabric of my curtains and never ending comments about my age which would never have been mentioned had I been a MAN! Women have a really hard time being the champions of other women even if. they are posing as intellectual feminists. Im sorry i spent 5 minutes with her. It makes me feel raped. And yes I’m allowed to use that analogy having been raped at the age of 19. Further proof that the venerable N.Y.T. Is one of the founding fathers of the Patriarchy. And I say—-DEATH TO THE PATRIARCHY woven deep into the fabric of Society. I will never stop fighting to eradicate it. 💔

A post shared by Madonna (@madonna) on


Η Μαντόνα συνέχισε δηλώνοντας πως λυπάται που πέρασε έστω και πέντε λεπτά μαζί της.

«Με κάνει να αισθάνομαι βιασμένη. Και ναι, δικαιούμαι να χρησιμοποιήσω αυτή τη μεταφορά, εφόσον έχω υπάρξει θύμα βιασμού στα 19 μου».

Η αναφορά στον βιασμό ήρθε και ως απάντηση σε σχόλιο της Γρηγοριάδη μέσα στο άρθρο. Η δημοσιογράφος, σχολιάζοντας την απάντησή της πως αισθάνθηκε «βιασμένη» όταν διέρρευσε το άλμπουμ της στο διαδίκτυο το 2015, είχε γράψει πως «ντράπηκα να της εξηγήσω πως οι γυναίκες σήμερα προσπαθούμε να μην χρησιμοποιούμε τέτοιες λέξεις μεταφορικά».

Αξίζει να σημειώσουμε πως η Βανέσα Γρηγοριάδη είχε κάνει μια σειρά από αναρτήσεις στο twitter με αφορμή την συνέντευξη, αλλά σε καμία δεν σχολίασε την αντίδραση της Μαντόνα και την επίθεση σε βάρος της.