Η Ελισάβετ Μουτάφη είναι μια από τις πιο αξιόλογες και ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της. Η ίδια μίλησε στο περιοδικό Enjoy και αναφέρθηκε στην σημερινή εικόνα της τηλεόρασης σχολιάζοντας τα ριάλιτι που κερδίζουν ολοένα και περισσότερο το τηλεοπτικό κοινό.

- Υπάρχει και καλή τηλεόραση και κακή τηλεόραση. Τα ριάλιτι έχουν κατακλύσει την ελληνική μικρή οθόνη. Δεν αποχαυνώνουν το κοινό;

Προσωπικά, δεν τα βλέπω, γιατί δεν με διασκεδάζουν. Αλλά ριάλιτι είχαμε από τον «Μεγάλο Αδελφό». Τώρα έχουν εξελιχτεί σε ριάλιτι ερωτικών σχέσεων, επιβίωσης, μαγειρικής, τραγουδιού και πάει λέγοντας.

Σ’ έναν ενήλικα πραγματικά δεν θα το πω τι να δει και τι να μη δει. Αλίμονο, πάντα έχουμε την επιλογή του τηλεκοντρόλ. Μπορούμε να κλείσουμε την TV ή να αλλάξουμε κανάλι.

Το θέμα είναι τι γίνεται με τα παιδιά. Αν ήμουν γονιός, θα ήταν αφορμή αυτά τα ριάλιτι, ευκαιρία, για συζήτηση και κριτική σκέψη με τα παιδιά μου. Πάντως, δεν θα τα απαγόρευα να τα δουν, γιατί οι απαγορεύσεις φέρνουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Εκτός αν ήταν κάτι πολύ χυδαίο.

Πιστεύω ό,τι γίνεται στην κοινωνία, στα μέσα μαζικής επικοινωνίας, στο ίντερνετ, που για εμένα εκεί κρύβονται οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι αλλά και ο πλούτος γνώσης και της πληροφόρησης, ανάλογα με τη χρήση τους, από τα νέα παιδιά είναι μια αφορμή για συνομιλία και πρόοδο, για ανταλλαγή απόψεων.

Ο γονέας πρέπει να διαχωρίσει το καλό από το κακό στα παιδιά του και να κρατά ισορροπίες.