Μια ανασκόπηση στο παρελθόν έκανε, ο Νίκος Βερλέκης, στην συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Λοιπόν και στη Ρενέ Σαραντινού.

Έχεις πάρει ή όχι ρίσκα;

Έχω πάρει μόνο ερωτικά ρίσκα, άλλα ρίσκα όχι, δεν έχω πάρει. Ίσως αυτό να είναι και κακό, ότι η δουλειά μου δεν έχω ρισκάρει πολλές φορές. Αν το είχα κάνει, μπορεί και να είχα πετύχει περισσότερα, αλλά το μεγάλο ρίσκο δεν το είχα πάρει ποτέ. Αυτό δεν σημαίνει ότι ήμουν δειλός, αλλά μετρημένος, ίσως και να είχα υποτιμήσει τον εαυτό μου.

Στα ρίσκα που αφορούσαν στην προσωπική σου ζωή τι συνέβη;

Στην ιδιωτική ζωή μου έχω περάσει υπέροχα. Αισθάνομαι ότι είμαι από τους πιο τυχερούς ανθρώπους της γενιάς μου, σε ό,τι αφορά στην προσωπική ζωή μου. Στα ερωτικά μου πέρασα υπέροχα, από νέος μέχρι που παντρεύτηκα. Πέρασα πάρα πολύ καλά στη ζωή μου, έχω ζήσει σπουδαίες στιγμές, συναισθηματικές κι ερωτικές.

Είχες κι εκεί σχέδιο πλεύσης;

Κανένα σχέδιο, εκείνα γίνονταν χωρίς σχέδιο, όλα ήταν αυθόρμητα.

Ποιο ήταν το πιο μεγάλο ερωτικό ρίσκο που πήρες;

Το πιο μεγάλο ερωτικό ρίσκο ήταν στο ξεκίνημα μιας σχέσης, που από την αρχή αισθανόμουν ότι δεν θα μου «βγει», για πολλούς και διάφορους λόγους. Να ξεκινήσεις μια σχέση μ’ έναν άνθρωπο ο οποίος μπορεί να είναι πολύ πιο ψηλά από σένα καλλιτεχνικά, είτε πνευματικά, που μπορεί να έχεις και διαφορά ηλικίας. Μια ερωτική σχέση από τη στιγμή που ξεκινάει είναι ρίσκο, αλλά αν δεν ρισκάρεις, θα μείνεις ανέραστος. Υπήρξα ο άνθρωπος που μου είπαν «αντίο». Υπάρχει κάποιος που δεν έχει «φάει χυλόπιτα», που δεν το έχουν απορρίψει όσο κι αν θεωρείται σύμφωνα με τα μέτρα της αισθητικής ωραίος;