Η 54χρονη Κορίνα Ζάιν Βίτγκενσταϊν δήλωσε πως ο 81χρονος Χουάν Κάρλος, που παραιτήθηκε από τον θρόνο το 2014, δίνοντας την θέση του στον γιο του βασιλιά Φελίπε, ζήτησε μερίδιο από μια κρυφή πληρωμή 72 εκατομμυρίων λιρών από ισπανικές επιχειρήσεις προκειμένου να πάρουν την συμφωνία για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας από την Μέκκα στην Μεδίνα το 2011. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ζήτησε τα χρήματα αφότου της είπε πως χρειάζεται τα μετρητά για να πάρει διαζύγιο από την βασίλισσα Σοφία και να την παντρευτεί.



Ο Χουάν Κάρλος μεσολάβησε για το κλείσιμο συμφωνίας

Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας, που φημολογείται ότι είχε πάνω από 5.000 ερωμένες, σύμφωνα με ένα βιβλίο, είχε μεταξύ άλλων, σχέση και με την κατά 27 χρόνια μικρότερή του, Ζάιν Βίτγκενσταϊν. Η Γερμανίδα επιχειρηματίας πιστεύεται ότι αποκάλυψε τις επιχειρηματικές αυτές δράσεις του Χουάν Κάρλος σε έναν πρώην αστυνομικό στο Λονδίνο το 2015.

Σύμφωνα με τους Times, του είπε: «Ο βασιλιάς είπε: ‘Τι θα γίνει με την προμήθειά μου; Βοήθησα στο κλείσιμο της συμφωνίας. Μίλησα με τον φίλο μου στην Σαουδική Αραβία. Εγώ είμαι αυτός που έκλεισα την συμφωνία’».

Μετά το κλείσιμο της συμφωνίας ζήτησε μερίδιο, για να πάρει διαζύγιο από την βασίλισσα Σοφία

Η πρώην ερωμένη του, χωρίς να γνωρίζει ότι ο αστυνομικός την μαγνητοφωνεί, υποστήριξε ότι 12 ισπανικές εταιρείες που συμμετείχαν στην συμφωνία για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής, έδωσαν κρυφά το ποσό των 72 εκατομμυρίων λιρών στην σύζυγο ενός Σαουδάραβα επιχειρηματία και πρόσθεσε πως ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος, ζήτησε να του δοθεί μέρος του ποσού για την βοήθειά του. Ο πρώην αστυνομικός διέρρευσε την συνομιλία που είχε καταγράψει στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης, προκαλώντας σάλο στην χώρα.

Τώρα, οι ισπανικές Αρχές ζήτησαν από το Γραφείο Σοβαρών Υποθέσεων Απάτης μια συνέντευξη με την Ζάιν Βίτγκενσταϊν , που θα αντιμετωπιστεί ως μάρτυρας. Οι εισαγγελείς θέλουν να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για την δίωξη των επιχειρηματιών που εμπλέκονται στην μυστική πληρωμή των 72 εκατομμυρίων λιρών. Ωστόσο, μία από τις εταιρείες που συμμετείχαν στην συμφωνία, δήλωσε πως οι διαπραγματεύσεις διεξήχθησαν νόμιμα.

Η πρώην ερωμένη του, Γερμανίδα αριστοκράτισσα Κορίνα Ζάιν Βίτγκενσταϊν

Ο Χουάν Κάρλος δεν μπορεί να διωχθεί για την συμφωνία, καθώς βρισκόταν στον θρόνο εκείνη την περίοδο. Πάντως, οι ηχογραφήσεις έγιναν πρωτοσέλιδα το περασμένο έτος, αφότου η πρώην ερωμένη του ισχυρίστηκε πως ο Χουάν Κάρλος ήταν εμπλεκόμενος στην νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πως έμπλεξε και την πρώην ερωμένη του

Η Γερμανίδα αριστοκράτισσα ισχυρίστηκε πως ο 81χρονος πρώην μονάρχης, χρησιμοποίησε το όνομά της για να αγοράσει ακίνητα στο Μονακό και το Μαρόκο, διότι εκείνη ήταν κάτοικος του Μονακό και θα πλήρωνε πολύ χαμηλούς φόρους. Παράλληλα λέει ότι ο πρώην εραστής της μετέφερε χρήματα σε λογαριασμό του ξαδέλφου του Αλβάρο ντ’ Ορλίνς Μπουρμπόν στην Ελβετία, κι ότι ενθυλάκωσε σημαντικά ποσά από μια σύμβαση για την κατασκευή υπερταχείας στη Σαουδική Αραβία, χρήματα που χρειαζόταν, όπως της είχε πει, για να πάρει διαζύγιο από τη Σοφία και να την παντρευτεί.

Τέλος να σημειωθεί πως η Ζάιν Βίτγκενσταϊν έγινε γνωστή στα ισπανικά μέσα το 2012, όταν φωτογραφήθηκε με τον Χουάν Κάρλος σε κυνήγι ελέφαντα στην Μποτσουάνα. Ωστόσο, η ρομαντική τους σχέση λέγεται ότι διήρκησε από το 2004 έως το 2010.