Από την πρώτη στιγμή που τον είδα είπα ότι είναι ο άνθρωπος μου

Σύμφωνα με την απόφαση, η σουπερσταρ και οι συνεργάτες της, χρησιμοποίησαν ως βάση τον ίδιο ρυθμό με το τραγούδι του ράπ Μάρκους Γκρέι, Joyful Noise, ο οποίος και κινήθηκε νομικά εναντίον της.

Η ίδια η Κέιτι Πέρι είχε εμφανιστεί στο δικαστήριο, όπου και κατέθεσε επί 35 λεπτά, ισχυριζόμενη πως οι συνεργάτες της και φερόμενοι ως δημιουργοί του κομματιού της παρουσίασε την ορχηστρική εκδοχή του Dark Horse, χωρίς εκείνη να γνωρίζει αν είχαν «δανειστεί» στοιχεία από το κομμάτι του ράπερ που κατέθεσε την αγωγή.

Από την πλευρά του, ο καλλιτέχνης που κατέθεσε την αγωγή ράπερ Ντα Τρουθ, που εμφανίζεται ως δημιουργός του Joyful Noise ισχυρίστηκε πως το κομμάτι ήταν αρκετά γνωστό και διαθέσιμο στις ηλεκτρονικές πλατφόρμες και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να το ακούσουν οι δημιουργοί του χιτ της Κέιτι Πέρι.

 Πως μοιάζουν τα δύο κομμάτια αν «αναπαραχθούν» παράλληλα

Παρακάτω, το βίντεο παραθέτει τα δύο τραγούδια μαζί όπου το τέμπο μοιάζει να είναι πανομοιότυπο. Αυτή η βάση της μουσικής ήταν που οδήγησε τους ενόρκους στην καταδικαστική για την πλευρά Πέρι απόφαση.

Τα ευτράπελα με την Κέιτι Πέρι κατά την ακροαματική διαδικασία

Οπως διαβάζουμε στο Variety, οι συνήγοροι της τραγουδίστριας, θέλησαν να αναπαράγουν το κομμάτι της Κέιτι Πέρι ενώ εκείνη κατέθετε στο δικαστήριο. Ωστόσο, η υπεράσπιση αντιμετώπισε τεχνικές δυσκολίες με την Πέρι να προσφέρεται, αστειευόμενη, να το τραγουδήσει ακαπέλα. Η παρέμβαση της Κέιτι Πέρι, φαίνεται πως προκάλεσε θυμηδία στο δικαστήριο που ξέσπασε σε γέλια.

Η Κέιτι Πέρι δεν βρισκόταν στο δικαστήριο την ώρα της ανακοίνωσης της απόφασης, καθώς βρίσκεται σε διακοπές με τον αγαπημένο της Ορλάντο Μπλουμ. Η αποζημίωση που θα κληθεί να πληρώσει η τραγουδίστρια και οι συντελεστές της αναμένεται να ανακοινωθεί σε δεύτερο χρόνο.