Ξεχωριστό κεφάλαιο στην αυτοβιογραφία της - αλλά και στη ζωή της - αποτελεί για την Ντέμι Μουρ ο Μπρους Γουίλις με τον οποίο συναντήθηκε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 1987 και μέσα σε τέσσερις μήνες είχαν παντρευτεί και εκείνη είχε μείνει έγκυος.

Ωστόσο η 56χρονη σήμερα ηθοποιός δεν χρησιμοποιεί και τα καλύτερα λόγια για τον 64χρονο σήμερα Γούλις κατηγορώντας τον ότι ήθελε να την μετατρέψει σε νοικοκυρά.

Όταν οι δύο τους γνωρίστηκαν, ο 36χρονος τότε ηθοποιός ήταν σε φάση μετάβασης από τηλεοπτικός ηθοποιός σε σταρ διεθνούς εμβέλειας ενώ εκείνη ήταν μια 25χρονη που μόλις είχε ξεπεράσει τα προβλήματα με τις καταχρήσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο βιβλίο της με τίτλο «Inside Out» η Μουρ γράφει για τον Γουίλις ότι «ήθελε να κάνει ότι στο καλό επιθυμούσε» επιμένοντας ότι η ίδια θα έπρεπε να μείνει στο σπίτι με τα παιδιά αντί να κάνει καριέρα.

Παραδέχεται, βέβαια, ότι όταν γνώρισε τον Γουίλις αυτός την έκανε να νοιώθει σαν πριγκίπισσα. «Ο Μπρους επέμενε ότι όλα πάνω μου ήταν όμορφα. Περιέβαλε τους φόβους και τα άγχη μου με την αγάπη του» γράφει χαρακτηριστικά.

Η 56χρονη ηθοποιός περιγράφει την ειδυλλιακή πρώτη περίοδο με τον γάμο στο Λας Βέγκας και την εγκυμοσύνη μετά την πρώτη νύχτα γάμου τον Νοέμβριο του 1987 καθώς και το διάστημα που πέρασαν στο Αϊντάχο.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν όταν η Μουρ, όπως γράφει, έχασε περισσότερα από τα κιλά που είχε πάρει την περίοδο της εγκυμοσύνης της εξέλιξη που την έκανε να νοιώθει σίγουρη για να παρουσιάσει ένα τηλεοπτικό σόου.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε όταν της έγινε προσφορά για ταινία με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τον Σον Πεν οπότε για πρώτη φορά, γράφει η Μουρ, «ένιωσα ότι μπορώ να γίνω ηθοποιός».

«Αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει αν είσαι συνέχεια εκτός για γυρίσματα» της είπε ο Γουίλις με την ίδια να κάνει ταξίδια κάθε Σαββατοκύριακο από τον Καναδά - όπου βρισκόταν για γυρίσματα - στο Αϊντάχο για να στηρίζει τον Γουίλις.

Η κατάσταση ξέφυγε όταν ο Μπρους Γουίλις της ανακοίνωσε πριν να φύγει για τα γυρίσματα της ταινίας «Hudson Hawk» στην Ευρώπη ότι «δεν ξέρω αν θέλω να είμαι παντρεμένος».

«Ήταν 36, βάλτε στην εξίσωση τη διασημότητα και τα χρήματα και θα καταλάβετε» προσθέτει με νόημα η Μουρ.

Για την ιστορία το διάσημο ζευγάρι έμεινε μαζί 13 χρόνια αποκτώντας τρεις κόρες την Ρούμερ, την Σκάουτ και την Ταλούλα.