Η τραγουδοποιός Carly Simon έγραψε μία αυτοβιογραφία με τίτλο «Touched by the Sun, My Friendship With Jackie» στην οποία κάνει εκτενή αναφορά στον γάμο της Τζάκι με τον Ωνάση.

Η συγγραφέας γράφει στο βιβλίο της ότι ο γιος της Τζάκι, ο Τζον Φ. Κένεντι τζούνιορ, ήταν αυτός που της τη σύστησε στο Martha’s Vineyard, το 1983.

Οι δύο γυναίκες ανέπτυξαν μια πολύ στενή φιλία που διατηρήθηκε ως το θάνατο της Τζάκι, το 1994, σε ηλικία 64 ετών.

Η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ είχε εξομολογηθεί, μεταξύ άλλων, στη Simon πως είχε μεγάλη ανάγκη από κάποιου είδους προστασία και ο Αριστοτέλης Ωνάσης είχε τη δυνατότητα να την προσφέρει σ’ εκείνη και στην οικογένειά της.

Όπως αναφέρει και στο βιβλίο της, η Τζάκι της είχε πει «χρειαζόμουν αυτή την προστασία για τα παιδιά μου, την Καρολίν και τον Τζον. Αυτή είναι η έμφυτη τάση της γυναίκας – να προστατεύει τα παιδιά της με κάθε τρόπο».



Για την Μαρία Κάλλας

Στο βιβλίο, η Carly κάνει ειδική μνεία στη σοπράνο που ήταν το «καταφύγιο» του Ωνάση.

Σύμφωνα με αυτό, η Τζάκι εκμυστηρεύτηκε στη συγγραφέα ότι τα πράγματα άλλαξαν όταν ο Ωνάσης τη βαρέθηκε και αναζήτησε ξανά την αγάπη της Κάλλας.

Ο Ωνάσης της έλεγε ότι έπρεπε να ταξιδέψει στην Αγγλία για επισκέψεις σε ναυπηγεία, όμως η μυρωδιά της κολόνιας τον πρόδιδε και η Τζάκι γνώριζε ότι της έλεγε ψέμματα.

«Αν θα τον συναντούσε στο αεροδρόμιο, θα την έβαζε τότε. Πιστεύω ότι ήθελε να μου δείξει ότι δεν ήμουν τα πάντα για εκείνον» είχε πει στη Simon η Τζάκι.

«Δεν ήθελε να με παρατήσει τελείως ελπίζοντας ότι θα γινόμουν η ιδανική σύζυγος που ήλπιζε ότι είχε παντρευτεί», πρόσθεσε η Τζάκι.

Δείτε τις δηλώσεις της στο σχετικό βίντεο που ακολουθεί: