Σε μια από τις επιλεκτικές τηλεοπτικές της συνεντεύξεις, η Μαρία Αλιφέρη βρέθηκε καλεσμένη της Ελεονώρας Μελέτη στα «Μεσάνυχτα».

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε, μέσα σε όλα, για τον τηλεοπτικό διωγμό που είχε δεχθεί όταν βρισκόταν στην κρατική τηλεόραση με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία.

“Νταβατζήδες και νονούς δεν είχα ποτέ στη δουλειά μου αλλά θεωρήθηκε ότι είμαι δημιούργημα, όπως έμαθα εκ των υστέρων, σύμβολο της δεξιάς. Οπότε έπρεπε να δημιουργήσουν τα δικά τους σύμβολα” παραδέχθηκε με χαμόγελο η Μαρία Αλιφέρη.

“Δέκα χρόνια μετά είπα “καλημέρα σας”. Εννέα χρόνια, ώσπου να έρθει η ιδιωτική τηλεόραση έπαιζα αδιάλειπτα θέατρο αλλά δεν μπορούσα να βγω να πω “παίζω θέατρο”. Δεν είχα δώσει καμία συνέντευξη” πρόσθεσε χαρακτηριστικά η ηθοποιός, συμπληρώνοντας. “Αν ψάξετε αυτά τα εννέα χρόνια δεν υπάρχω πουθενά”.

Όσον αφορά στο πόσο αυτή η απομάκρυνση από την τηλεόραση την πλήγωσε, η Μαρία Αλιφέρη ανέφερε: “Με στεναχώρησε πολύ. Απλώς δεν το φώναξα, δεν το παραπονέθηκα δημόσια και δεν το αντάλλαξα αν και είχα προσφορές ξεπουλήματος”.

“Έλα με εμάς και θα έχεις τηλεόραση, μου έλεγαν, ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω τους απαντούσα” κατέληξε η Μαρία Αλιφέρη.