«Όταν μου ήρθε η πρόταση από τον Alpha ενθουσιάστηκα γιατί μου άρεσε πολύ το σενάριο».

Η Εβελίνα Παπούλια, σε συνέντευξη που έδωσε στο Page 2 της Νέας Σελίδας και τον Γιάννη Πουλόπουλο, απάντησε γιατί είπε “ναι” στην πρόταση για τη σειρά “Σπίτι είναι” του Alpha.

Τι σου έκανε το «κλικ» στο «Σπίτι είναι»;

Στο μυαλό μου είχα πως θέλω να κάνω κωμωδία. Δεν ήθελα να παίξω αμέσως μετά το «Τατουάζ» πάλι δραματικό ρόλο. Όταν μου ήρθε η πρόταση από τον Alpha ενθουσιάστηκα γιατί μου άρεσε πολύ το σενάριο. Είναι μια κωμωδία οικογενειακή που δεν έχω ξανακάνει. Πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι την σκηνοθεσία θα την έκανε ο Ανδρέας Μορφονιός που πάντα μου άρεσαν οι δουλειές του και είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ πάρα πολύ. Το γεγονός πως έχουμε να συναντηθούμε επαγγελματικά από την εποχή των «Δύο Ξένων» μέτρησε θετικά στην απόφαση μου γιατί υπήρξε ενθουσιασμός ως προς την συνεργασία. Θετικό βέβαια ήταν που τον ρόλο του Σωτήρη θα τον έπαιζε ο Αλέξανδρος Λογοθετης γιατί είναι ένας ηθικός που εκτιμώ πολύ.

Που μοιάζεις και που διαφέρεις με τη Ράνια, την ηρωίδα που υποδύεσαι;

Σίγουρα δεν είμαι μικροβιοφοβικη και υστερική με την καθαριότητα και την τάξη. Είμαι σε κανονικά πλαίσια τακτική. Ομολογώ ότι η καθαριότητα μου αρέσει, αλλά δεν καθαρίζω και τους αρμούς στα πλακάκια με την οδοντόβουρτσα όπως η Ράνια. Επίσης δεν σκέφτομαι αλλά και κάνω αλλά. Ότι δεν μου αρέσει ή  δεν αντέχω το λέω για να μην καταπιέζομαι με τον φόβο πως κάποια στιγμή θα εκραγώ και δεν μπορεί να καταλάβει ο άλλος τους λόγους. Βάζω όρια κάτι που η Ρανια δεν καταφέρνει να κάνει με την οικογένεια του Σωτήρη και φυσικά κανένας μεγάλος έρωτας δεν νομίζω να με έκανε να αντέξω όσα αντέχει εκείνη… Θα είχα πάρει το καπελάκι μου και θα είχα φύγει!

Η Ράνια δυσκολεύθηκε στην αρχή στη συγκατοίκηση με τον Σωτήρη. Εσύ, τι δυσκολίες συνάντησες όταν αποφάσισες με τον σύντροφό σου να συγκατοικήσετε;

Πιστεύω πως είμαι ένας αρκετά εύκολος άνθρωπος στην συμβίωση. Δεν έχω ιδιαίτερες παραξενιές. Εκτός πια αν ο άλλος έχει μάθει να ζει μέσα σε ένα χάος το οποίο μπορεί να θεωρεί πως εγώ θα του το συμμαζέψω. Ευτυχώς δεν μου έχει προκύψει κάτι τέτοιο. Όλα λειτουργούν με σεβασμό και κατανόηση.