Ο Χάρης Λεμπιδάκης μας ταξιδεύει στη μαγευτική Ζανζιβάρη, εκεί που η ομορφιά του φυσικού τοπίου κόβει την ανάσα και η επαφή με τους φιλόξενους κατοίκους αποδεικνύεται μία μοναδική εμπειρία ζωής.

Ηρθε σε επαφή με μέλη της φυλής Μασάι, που έστειλαν  τις ευχές τους στα... ελληνικά (!) τηλεοπτικά στο Ελληνικό κοινόκαι επισκεφτήκε  το σπίτι που γεννήθηκε ο θρύλος των QUEEN, ο Φρέντι Μέρκιουρι. Εχει αφήσει ανεξίτηλο στο χώρο το γραφικό του αποτύπωμα με τη φράση "I 'm not going to be a star, I 'm going to be a legend", "δε θα γίνω σταρ, θα γίνω θρύλος!". Μια χώρα αντιθέσεων, ένα πολύχρωμο μωσαϊκό λαών, που μένει χαραγμένη στις εντυπώσεις μας.


Ειναι η πρώτη φορά που τηλεοπτικό συνεργείο ταξιδεύει με δημοσιογραφική αποστολή στην Τανζανία και συγκεκριμένα στην Ανατολική πλευρά της Ζανζιβάρης. Στα πλαίσια των εκπομπών του αγαπημένου δημοσιογράφου στην Αμερική , αυτή τη περίοδο βρίσκεται σε συζητήσεις μήπως καταφέρει την επόμενη τηλεοπτική σεζόν να μεταφέρει και στην Ελλάδα αυτές τις μοναδικές ενότητες σε μορφή δικής του εκπομπής ....

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής Αλήθειες με την Ζήνα και  Mr NewsPistol  μας μίλησε για το ταξίδι του στην Ζανζιβάρη αλλά και τα σχέδια του : «Νιώθω ευλογημένος που τα τελευταία 6 χρόνια πραγματοποιώ το δικό μου όνειρο . Την δική μου επιθυμία . Το ταξίδι είναι πηγή έμπνευσης για μένα και το ερέθισμα να προτείνω το κόνσεπτ της εκπομπής  σε κανάλι της Αμερικής με την Ελληνική Ομογένεια και τους μετανάστες να πρωταγωνιστούν σε κάθε ταξίδι μας  ήταν μια απόφαση δύσκολη αλλα δημιουργική . Μαζι με τον συνεργάτη μου Παύλο Χριστοδούλου εχουμε κανει πάνω από 100 ταξίδια και συνεχίζουμε δυνατά. Έχω κανει μια κουβέντα με τον Νίκο Κοκλώνη μήπως καταφέρουμε την επόμενη σεζόν να φτιάξουμε μια έξυπνη ιδέα και να μπορέσω να δώσω και στην Ελλάδα το δικό μου στίγμα μέσα από τις εμπειρίες αυτές στους  ταξιδιωτικούς προορισμούς  μου» ! Όσο αφορά τις εικόνες που σας δείξαμε σήμερα και το ταξιπδι του στην Αφρική αρκέστηκε στο εξής : « Ταξίδι ζωής. Ταξίδι μοναδικό που γνώρισα έναν πολιτισμό πολύ υπερήφανο» !