Παρατηρώντας το βίντεο, διακρίνουμε χαρακτηριστικά ότι ο Κωνσταντίνος Μενούνος έχει κληρονομήσει τις χάρες της αιωνόβιας γιαγιάς του Σοφίας, με έμφαση στο χάρισμα του χορού.

Επιπλέον, βλέποντάς το, γεμίσαμε με θετική αύρα και αισιοδοξία για τη ζωή και τις ομορφιές της, μιας και οι δυο τους αποτελούν τη χαρά της ζωής.

Πώς λοιπόν να μη νιώσουμε γεμάτοι ευγνωμοσύνη όταν υπάρχουν ακόμα τέτοιοι άνθρωποι γύρω μας;

Ενδεχομένως η κυρία Σοφία δεν είναι η μοναδική σε αυτή την ηλικία. Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί σε προχωρημένη ηλικία που να γεύονται τη ζωή.

Εκείνο όμως που  μας εντυπωσίασε είναι η διαύγεια του μυαλού της, η σπάνια ευφυΐα της και η σπίθα στο βλέμμα και στα λεγόμενά της, στον γνωστό χορογράφο και ηθοποιό εγγονό της, τον οποίο συνόδευσε όχι μόνο τραγουδιστά, αλλά και σε έναν άψογο παραδοσιακό χορό που όλοι λατρέψαμε.

Παράδειγμα προς μίμηση…

 Όπως αναφέρει ο ίδιος σε δήλωση του :

«Οφείλουμε να είμαστε κοντά στους δικούς μας ανθρώπους, ειδικότερα στην τρίτη ηλικία, γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι κάποτε θυσιάστηκαν μέσα από δύσκολες εποχές και αντίξοες συνθήκες που έζησαν, έτσι ώστε να αναθρέψουν τους γονείς μας και να βρισκόμαστε κι εμείς σήμερα εδώ. Πόσα χρόνια… Αιώνας και βάλε… Αυτό, θεωρώ πως είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε, ειδικά σε μεγάλους ανθρώπους που έχουν τόση ανάγκη από μια κουβέντα. Κάτι τόσο απλό μα τόσο σημαντικό, που τους κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και τους δίνει αληθινή ζωή.»

Είμαι ιδιαίτερα δεμένος με τους δεσμούς της οικογένειάς μου και τις αξίες τις»