Όσο αυξάνονται τα κρούσματα από τον κοροναϊό και όσο η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα για την μείωση της εξάπλωσης του ιού, τόσο οι διάσημοι Έλληνες μένουν σπίτι, κάνοντας πράξη το γνωστό σύνθημα και βρίσκουν τον τρόπο να περάσουν καλά με τις οικογένειες τους και όχι μόνο.

Οι ίδιοι μας ενημερώνουν με τις αναρτήσεις τους, στέλνοντας παράλληλα τα δικά τους μηνύματα για τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.

H Kάτια Ζυγούλη δίνει ιδέες στις μανούλες τι μπορούν να κάνουν τώρα που μένουν στο σπίτι με τα παιδιά τους προκειμένου να μην νοσήσουν από τον κορονοϊό!

Η Κάτια Ζυγούλη περνά τη μέρα της με τα τέσσερα παιδιά της και τον Σάκη Ρουβά ευχάριστα.

Bιβλία, επιτραπέζια, ζωγραφική, γυμναστική, παιχνίδια είναι κάποια από τα πράγματα που κάνει με τα αγγελούδια της.

Η Κάτια Ζυγούλη μας έδωσε μέσω ενός Insta Story μια γεύση από την καθημερινότητά της με τα παιδιά τα τελευταία 24ωρα. Τα παιδιά της φτιάχνουν μία δημιουργική κατασκευή.

Η δε Κάτια έδειξε πώς όλοι μαζί κρατώντας αποστάσεις μπορούμε να κάνουμε και γυμναστική.

Και η Δέσποινα Βανδή μένει σπίτι με τον Ντέμη Νικολαΐδη και τα δύο παιδιά τους, Γιώργο και Μελίνα προκειμένου να προστατέψουν τον οργανισμό τους από τον κορονοϊού και όλοι μαζί να εμποδίσουν την εξάπλωση του ιού. Η Δέσποινα Βανδή δημοσιεύει αυτές τις δύσκολες μέρες τι κάνει στο σπίτι με την οικογένειά της.

Είναι γνωστό ότι η τραγουδίστρια είναι χρυσοχέρα και φυσικά μαγειρεύει πεντανόστιμα φαγητά και μας τα δείχνει! Γυμνάζεται, παίζει με τα σκυλάκια της και περνά ευχάριστα με τα παιδιά της! Μάλιστα, πόσταρε και μία φωτογραφία όπου ο Γιώργος της διαβάζει στο σπίτι και φυσικά εκείνη τον παρακολουθεί! Ο μικρός πηγαίνει στην Α’ γυμνασίου και παρόλο που τα σχολεία είναι κλειστά αυτές τις ημέρες, αποφάσισε να διαβάσει Νέα Ελληνικά και με τη βοήθεια της Δέσποινας μιας και έχει σπουδάσει φιλολογία.

«Νέα 1ης γυμνασίου! Μόνο εγώ χαίρομαι!» σχολίασε η Δέσποινα.


Ο παρουσιαστής του ΑΝΤ1, λόγω κορονοϊού και ακολουθώντας τις οδηγίες, μένει στο σπίτι.

Όπως πολλοί έτσι κι εκείνος λαμβάνει σοβαρά υπόψιν του τα μέτρα που έχουν αναγγελθεί και παραμένει στο σπίτι του, φροντίζοντας τον εαυτό του και τους γύρω του. Ο Σάββας Πούμπουρας, όμως, βρήκε έναν δημιουργικό τρόπο να περάσει τον χρόνο του κι έτσι επιδόθηκε σε κάτι που η σύζυγός του Αρετή Θεοχαρίδη θα εκτιμήσει.

Μπήκε στην κουζίνα του και μαγείρεψε. Ή μάλλον καλύτερα έπλασε. Έφτιαξε ζυμάρι μόνος του, το έπλασε μόνος του και δημιούργησε ένα νόστιμο και αφράτο καρβέλι ψωμιού. Mάλιστα, φάνηκε ιδιαίτερα υπερήφανος από το αποτέλεσμα, αν κρίνουμε από τα αναφιλητά που έβγαλε δοκιμάζοντάς το! Εκείνος βρήκε τον τρόπο να μην πλήξει. Εσύ;
Και η Δούκισσα Νομικού μένει στο σπίτι με τον Σάββα και την μικρή Αναστασία.

Πρωί-πρωί, δημοσίευσε μια φωτογραφία δείχνοντας τι κάνει η ίδια με τα παιδιά της, θέλοντας να δώσει ιδέες σε μαμάδες που έχουν παιδιά στην ίδια ηλικία με τα δικά της.

Να σας θυμίσουμε πως ο Σάββας σε λίγες μέρες θα γίνει 2 ετών και η μικρή Αναστασία είναι μόλις 6 μηνών.

 

Η Μαρία Ηλιάκη δεν δίστασε να αποκαλύψει πώς υπάρχουν στιγμές που την παίρνει από κάτω μιας και ο κορονοϊός έχει αρχίσει και εξαπλώνεται στη χώρα μας και προκειμένου να περιοριστεί πρέπει και εκείνη αλλά και όλοι μας να μείνουμε στο σπίτι.

Η Μαρία Ηλιάκη χθες το απόγευμα δεν ήταν στα καλύτερά της και το αποκάλυψε στους διαδικτυακούς της φίλους! Συγκεκριμένα ανέφερε: «Κατά τ’ άλλα σήμερα είμαι πάρα πολύ χάλια ψυχολογικά. Έχω και εγώ το δικαίωμα να είμαι down. Βλέποντας αυτά που συμβαίνουν και ακούγοντας όλα αυτά που γίνονται…» Και υπογράμμισε: «Είμαι και μόνη στο σπίτι τόσες μέρες… Μου λείπει ο σύντροφός μου, οι μέρες είναι δύσκολες, αλλά αποφάσισα… λοιπόν να αφήσω τον εαυτό μου να μελαγχολήσει σήμερα και από αύριο θα είμαι μία χαρά…»! Συγκλονίζει ο Ετεοκλής Παύλου με το μήνυμά του και ,με τον δικό του τρόπο προσπαθεί να δώσει δύναμη σε όλους τους Έλληνες προκειμένου να μείνουν σπίτι τους, ώστε να περιοριστεί ο κοροναϊός.

Με αφορμή ότι θα μείνουμε στο σπίτι δύο με τρεις εβδομάδες λόγω του κορονοϊού που εξαπλώνεται ραγδαία, ο Ετεοκλής Παύλου θέλησε να στείλει το μήνυμά του μέσω Instagram.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Εγώ άντεξα 1 χρόνο μέσα στο νοσοκομείο προκειμένου να κερδίσω την υγεία μου, είμαι σίγουρος ότι και εσύ μπορείς να αντέξεις 15 ημέρες στο σπίτι σου . ( όταν συμβαίνει κάτι το οποίο θα σε καθηλώσει σε μια κατάσταση εγκλεισμού, μην εστιάζεις σε όσα στερείσαι γιατί δεν έχει κανένα νόημα, εστίασε σε όσα μπορείς να κανείς ώστε να γίνει ακόμα και μια τόσο φαινομενικά στάσιμη κατάσταση, παραγωγική σε διαφορετικούς τομείς .. ασχολήσου με πράγματα που δεν έκανες μέχρι τώρα έτσι ώστε μόλις τελειώσει όλο αυτό πέρα από υγιής θα είσαι και κερδισμένος..)».



Η Ματίνα Νικολάου, η τηλεοπτική Βάνια στο Καλό Μεσημεράκι δημοσίευσε ένα μήνυμα για τον κορονοϊό.

Η συνεργάτιδα του Νίκου Μουτσινά τόνισε ότι θα μείνει σπίτι και προτρέπει και εκείνη με τη σειρά της να μείνουν όλοι οι συμπολίτες μας στο σπίτι.

Η Ματίνα Νικολάου έγραψε χαρακτηριστικά: «Η Βάνια θα κάτσει σπίτι της να ξεκουραστεί τώρα για κάποιες μέρες. Και σας προτείνει να κάνετε και εσείς το ίδιο! ❤ Θα της λείψετε! #menoumespiti” και δημοσίευσε μία φωτογραφία από την εκπομπή «Καλό μεσημεράκι»! Να επισημάνουμε ότι η εκπομπή "Καλό Μεσημεράκι" δεν θα προβληθεί, όπως και πολλές άλλες ψυχαγωγικές εκπομπές.



Με τα πάντα να έχουν παραλύσει, από νυχτερινά κέντρα μέχρι καταστήματα λιανικού εμπορίου, ο Ηλίας Βρεττός αποφάσισε να βρεθεί κάπου που σίγουρα τού εξασφαλίζει ασφάλεια και σιγουριά. Και φυσικά δεν είναι άλλο από το πατρικό του σπίτι στην Κύμη της Εύβοιας, εκεί όπου ζουν μόνιμα οι γονείς του. Οι δικοί του άνθρωποι που ξέρει πως είναι πάντα εκεί για εκείνον. 

Ο τραγουδιστής ανέβασε μία φωτογραφία του με την αγαπημένη του κιθάρα στον καναπέ, και έγραψε ένα πολύ όμορφο και ιδιαίτερα αισιόδοξο μήνυμα: «Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις & είμαστε όλοι το ίδιο μουδιασμένοι με όσα συμβαίνουν γύρω μας! Έχει χρειαστεί αρκετές φορές στη ζωή μου να μείνω σπίτι και μακριά από όλα! Η ζωή μπαίνει σε παύση και όλα μοιάζουν μαύρα κ δυσοίωνα όμως ΟΧΙ, δεν είναι έτσι!!! Φύγε από τις μαύρες σκέψεις & εκμεταλλεύσου τη συγκυρία όσο καλύτερα μπορείς... Κάθε κακό έχει και τη θετική του πλευρά, είναι απλά θέμα οπτικής... Αυτά για όσους έχουμε απλά «εγκλωβιστεί» σπίτι και με απόλυτο σεβασμό στους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους & σε όσους νοσούν! Συμμορφωνόμαστε με τις υποδείξεις της πολιτείας, προστατεύουμε τον εαυτό μας και τους γύρω μας, ΑΛΛΑ σκεφτόμαστε θετικά και δημιουργικά! ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο για ΟΛΟΥΣ...».



Μέσα στον γενικό πανικό αλλά και με την ψυχολογία μας να πέφτει λόγω του κορονοϊού σίγουρα χρειαζόμαστε ανάσες χιούμορ, χαράς αλλά και αισιοδοξίας.

Μία από αυτές είναι και το βιντεάκι της Βασιλικής Μιλλούση και του Λευτέρη Πετρούνια που αποφάσισαν να… διασκεδάσουν με τον αντιιικό χαιρετισμό που προτείνεται να κάνουμε για να αποφεύγουμε τις χειραψίες. Ενορχήστρωσαν τις κινήσεις με μουσική και προέκυψε ένα απίθανο χορευτικό που θα απολαύσετε παρακάτω: