Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη δημιουργία του σατιρικού συγκροτήματος «Άγαμοι Θύται» που ξεκίνησε τη διαδρομή του στη μουσική – θεατρική σκηνή το 1990. Εδώ και δύο μέρες, οι «Άγαμοι Θύται» επέστρεψαν και μάλιστα διαδικτυακά, μέσα από το επίσημο κανάλι τους Agamoi Thitai στο YouTube.

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης σχολιάζει την επικαιρότητα και μας κρατάει συντροφιά με τα μάτια της περίφημης γιαγιάς του συγκροτήματος. Στο εναρκτήριο βίντεο μιλάει αρχικά στο τηλέφωνο με έναν ιερέα:

«Πάτερ, δεν καταλαβαίνεις, δεν κάνει να μεταλάβω τώρα. Εντάξει, αφού επιμένεις, θα ’ρθεις να μεταλάβεις τον κυρ Μήτσο δίπλα με τον κορωνοϊό, δεν βλέπω να τη βγάζει. Μετά θα μεταλάβεις κι εσύ από το ίδιο κουτάλι και σε 14 μέρες θα ’ρθω κι εγώ εκεί» του λέει. Κατόπιν τηλεφωνεί στον Σπύρο Παπαδόπουλο: «Σπυράκο, σε παρακαλώ, κάνε ένα καινούργιο σποτάκι, αλλά να καθίσουν σπίτι τους τα κοπρόσκυλα, έτοιμοι να μπουκάρουν είναι! Εντάξει, στα διόδια προσέχουν, δεν περνάει ούτε κουνούπι! Βρε και μες στα χωράφια να πάνε, θα τους κυνηγάει ο Χαρδαλιάς με τα πολυβόλα! Σπυράκο, Πάσχα ξε-Πάσχα δεν με νοιάζει καθόλου. Καθίστε στα αβγά σας, είτε κόκκινα τα βάψετε είτε ό, τι χρώμα θέλετε! Στα αβγά σας, κοπρόσκυλα!» λέει με αυστηρότητα. Με τα μάτια της γιαγιάς - Επεισόδιο 1 - "Οδηγίες για το Πάσχα"