Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ. ένθετο Secret 


Η πανδημία που πλήττει όλο τον κόσμο άλλαξε τα σχέδια του Τιμολέων Διαμαντή που έμεινε στην Ελλάδα να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του. Ο νικητής του Master Chef 2  πέρσι  το καλοκαίρι είχε αναλάβει ένα απο τα καλύτερα εστιατόρια της Σουηδίας όμως φέτος αναγκαστικά η συνεργασία διακόπηκε αφού ήταν αδύνατον να ταξιδέψει στο εξωτερικό ενώ το εστιατόριο αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα λόγω του κορονοιου . Έτσι, ο αγαπημένος σεφ που δεν σταματά να γεννά ιδέες, αποφάσισε να αξιοποιήσει το ταλέντο  του στον τόπο του.

Γεννημένος στον Βόλο όπου και ζει, ο Τιμολέων Διαμαντής εδώ και λόγο καιρό έχει αναλάβει  την επιμέλεια της Φάρμας Καραίσκου  στο Πήλιο που φέτος δημιούργησε  εστιατόριο ανοιχτού τύπου «Ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων να μείνω στον τόπο μου. Άλλωστε έχω να κάτσω από το 2015 και ήθελα να δω και την αγορά εδώ, τις βάσεις που έχουμε, αν θα εξελιχθεί το πρότζεκτ στο μέλλον και να δούμε τι ζητά ο κόσμος» δηλώνει και εξηγεί γιατί δίνουν μεγάλη σημασία στα λαχανικά και όχι στο κρέας «Υπάρχουν λαχανικά και τυριά που βγαίνουν στο αγρόκτημα. Υπάρχουν πολλά πράγματα αυτοφυή που δε χρειάζεται να τα καλύψουμε με κρέας» δηλώνει στο secret ενώ αποκαλύπτει πως σχεδιάζει και εκδηλώσεις με guest εμφανίσεις  από τα εξωτερικό «Θέλω να φέρω Έλληνες  που δουλεύουν στην Σκανδιναβία, με 3 αστέρια  Michelin να πάρω ιδέες και να μας δείξουν κάτι το διαφορετικό» τονίζει. Όσο για την φάρμα ο Τιμολέων είναι πολύ χαρούμενος για ότι έχει στηθεί «Όλα ξεκινούν από το λαχανόκηπο μας.



Φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αρώματα βοτάνων, πιάτα με έμπνευση, μαθήματα μαγειρικής, οικογενειακές στιγμές, άνετη διαμονή, δραστηριότητες και parties στην φύση. Με έμφαση στην αληθινή γεύση και το σεβασμό προς το περιβάλλον» δηλώνεις στο Secret εξηγεί  πως «Στην αυλή υπάρχουν τραπέζια. Ξυλόφουρνος και τα περισσότερα πιάτα είναι vegan. Χρησιμοποιούμε λίγο κρέας και αρκετά λαχανικά και τυριά. Εγώ έχω την επιμέλεια. Οργάνωσα όλο το πρότζεκτ και όλοι είμαστε πολύ περήφανοι για το αποτέλεσμα. Αυτό μας λέει και ο κόσμος που  το επισκέπτεται» δηλώνει ο γνωστός σεφ. Οι επισκέπτες νιώθουν απόλυτη ασφάλεια αφού «ο χώρος είναι τεράστιος, οι αποστάσεις μεταξύ των τραπεζιών μεγάλες ενώ  διαθέτουμε βιολογικό αντισηπτικό από δικά μας βότανα» δηλώνει.

 

Διάκριση στις ΗΠΑ

Ο ίδιος  έχει δεχθεί αρκετές προτάσεις τα τελευταία δυο χρόνια από μεγάλα εστιατόρια της Αθήνας  για να τα αναλάβει όμως οι υποχρεώσεις του τον ήθελαν να βρίσκεται με μια βαλίτσα στο χέρι και να ταξιδεύει. Ποιος ξεχνά άλλωστε την εντυπωσιακή εμφάνιση του πέρσι  στο  Μαϊάμι των ΗΠΑ όταν Τιμολέων Διαμαντής, διαγωνίστηκε με τον διάσημο Έλληνα σεφ, Δημήτρη Πυλιώτη στο South Beach Seafood Festival. Η σύμπραξη των δύο σεφ ήταν άκρως επιτυχημένη, καθώς στέφθηκαν νικητές, παρουσιάζοντας ένα πιάτο που μοιάζει με αυγό και το όνομά του «Ocean egg», δηλαδή το αυγό του ωκεανού.





Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν και οι Έλληνες σεφ κατέκτησαν τη μάχη της μαγειρικής, ενώ στο πολυπληθές κοινό το οποίο είχε κατακλύσει την παραλία του Μαϊάμι, όπου λάμβανε χώρα ο διαγωνισμός, υπήρχαν άτομα που κρατούσαν την Ελληνική σημαία και εμψύχωναν τους σεφ.



Ο ταλαντούχος σεφ φροντίζει ώστε η Karaiskos Farm να έχει τα πιο αγνά υλικά