Συνεχίζεται η δίκη Ντεπ-Χερντ με τα αποδεικτικά στοιχεία να πάνε και να έρχονται.  Ο δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ χαρακτήρισε «παθολογική ψεύτρα» την Άμπερ Χερντ και ισχυρίστηκε ότι τα αποδεικτικά στοιχεία της ήταν γεμάτα αντιφάσεις κατά τη διάρκεια της δίκης.

Ο Ντεπ, που έχασε την χθεσινή ακρόαση, δέχτηκε μια ευχάριστη υποδοχή από τους φαν του σήμερα το πρωί όταν έφτασε στο Ανώτατο Δικαστήριο για την τελευταία ημέρα της ακρόασης, στην οποία ζητά αποζημίωση ύψους 350.000 λιρών κατά της «The Sun». Παράλληλα, η Χερντ συνεχίζει να αμφισβητεί τα αποδεικτικά στοιχεία εναντίον της και ισχυρίζεται ότι ήταν θύμα σωματικής και συναισθηματικής κακοποίησης στα χέρια του Ντεπ.

Ζητήθηκε από το δικαστήριο, το οποίο είναι πιθανό να εκδώσει την απόφασή του στα τέλη Σεπτεμβρίου μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, να εξετάσει πέντε βασικά σημεία από την κατάθεση της Χερντ, όπου φέρεται να είπε ψέματα. Επίσης, από την υπεράσπιση του Ντεπ ζητήθηκε να αναθεωρηθεί η αξιοπιστία της ως μάρτυρα βάσει αυτών. Ο δικηγόρος του Ντεπ ισχυρίστηκε ότι η Χερντ είχε πει ψέματα για περιστατικά και ότι πρόσθεσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με περιστατικά. Επίσης, ότι «εφηύρε εξ ολοκλήρου» περιστατικά που βασίζονται σε μηνύματα κειμένου και ότι απάντησε σε «δύσκολα αποδεικτικά στοιχεία» κατηγορώντας άλλους και κυρίως τον Ντεπ. 

Τέλος, ο δικηγόρος του Ντεπ ισχυρίστηκε ότι η Χερντ αρνήθηκε να παραδεχτεί ότι δεν είχε πει την αλήθεια όταν χρειάστηκε να την αντιμετωπίσει. Η υπεράσπιση του Τζόνι Ντεπ ισχυρίζεται ότι εκείνος ήταν το θύμα ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Άμπερ Χερντ. Στο δικαστήριο, μάλιστα, έπαιξε μια ηχογράφηση, στην οποία ακούγεται η Χερντ να παραδέχεται ότι τον χτύπησε.

«Η σωματική βία που άσκησε εναντίον του, κάνει εκείνη θύτη και όχι εκείνον», προσέθεσε ο δικηγόρος του Ντεπ.  

Πηγή: Daily Mail