Καλεσμένος της Δανάης Μπάρκα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» ήταν σήμερα ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο οποίος μίλησε και για όλα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες με τις καταγγελίες που πέφτουν σαν βροχή στο χώρο του θεάτρου.

«Δυστυχώς έχουμε στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω στο επάγγελμά μας γι’ αυτό το λόγο.

Ασχολούμαστε με μια τέχνη που είναι λαμπερή. Είναι λυπηρό, αλλά είναι και γενναίο και σημαντικό να βάζουμε το χέρι στο μέλι, να το βουτάμε.

Για δεκαετίες η κοινωνία μας είχε προβληματικές συμπεριφορές, όχι μόνο στο θέατρο, αλλά σε όλα τα επαγγέλματα. Αυτές οι αποκαλύψεις, αυτό το τώρα, γιατί τώρα είμαστε ώριμοι, τώρα αισθάνεται η κοινωνία, να τους ακούσουμε και να ακούσει η κοινωνία.

Από προχθές έχω πάρει πολλά μηνύματα, δεν το περίμενα. Δεν πρέπει να μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε τους ντετέκτιβ, αλλά να ακούσουμε όσους έχουν υποστεί κάτι και θέλουν να μιλήσουν.

Για μένα κάθε Ζέτα, κάθε Ευδοκία, αλλά και κάθε κορίτσι, γιατί γνωρίζω περιπτώσεις, που έχουν δεχτεί, είναι καλό να μιλήσουν. Είναι καιρός να πούμε και μια συγγνώμη, δεν είναι κακό.

Η ομερτά εννοείται πως υπάρχει. Κάτι που δεν γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι οι ηθοποιοί είναι ευάλωτοι την ώρα της δουλειάς. Θεωρώ ότι όλο αυτό κάπου θα οδηγηθεί, θα πονέσουμε, μπορεί και να διαιρεθούμε…

Αλλά πρέπει στο τέλος να γίνει κάτι, επιτέλους. Να υπάρξει μια συσπείρωση, μακάρι να συσπειρωθούμε», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

Επιπλέον, έκανε λόγο ότι «είναι καιρός να ξέρουμε να πούμε και μια συγγνώμη» ενώ πρόσθεσε πως «Οι ηθοποιοί είναι ευάλωτοι την ώρα της δουλειάς. Εκεί πρέπει να προσέχουμε πώς τους αντιμετωπίζουμε».

«Όλο αυτό κάπου θα οδηγηθεί. Θα πονέσουμε, θα διαιρεθούμε, αλλά πρέπει στο τέλος να γίνει κάτι επιτέλους. Να υπάρχει μια ένωση, μια συσπείρωση».



Φέτος ο ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην σειρά «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» που προβάλλεται στην ΕΡΤ.

«Νιώθω πολύ καλά. Και η πρώτη φορά που εμφανίστηκαν στην τηλεόραση ήταν στην ΕΡΤ το 1999. Είναι πολύ σημαντικό ότι η κρατική τηλεόραση άλλαξε το τοπίο και το στίγμα στο τηλεκοντρόλ του τηλεθεατή. Πολύ ευτυχές ότι η κρατική τηλεόραση έχεις 3 σειρές που πάνε πολύ καλά και αρέσουν στον κόσμο» δήλωσε μιλώντας για τη σειρά.

Στη συνέχεια μίλησε για την πορεία του στον καλλιτεχνικό χώρο.

«Δεν το φανταζόμουν. Είχαν την τρέλα να γίνω ηθοποιός και απλά το δοκίμασα. Το είχα πει απέξω-απέξω στη μητέρα μου. Ήταν υποστηρικτικοί οι γονείς μου. Μπήκα στο μαγικό χώρο του Θεάτρου Τέχνης. Είχα άγνοια κινδύνου και αυτό με βοήθησε να ξεπεράσω το τρακ. Με διάλεξαν κι εκεί ξεκίνησα στο Θέατρο Τέχνης με δασκάλους τους επίγονους του Κουν» σημείωσε και πρόσθεσε:

«Η πορεία μου δεν είχε εξάρσεις. Βήμα – βήμα χτίστηκε η καριέρα μου».

Παράλληλα, έκανε λόγο ότι νιώθει τυχερός που συνεργάστηκε με ηθοποιούς όπως ο Βέγγος και ο Καρακατσάνης. «Παρακολουθούσα τι έκαναν αλλά και τι άνθρωποι είναι. Και με επηρέαζε αυτό».