Καλεσμένη στην εκπομπή «φλΕΡΤ» ήταν σήμερα η Ναταλία Τσαλίκη και μίλησε για την καλλιτεχνική της πορεία, τον σύζυγό της Γιάννη Μπέζο, τη συμμετοχή της στις «Άγριες Μέλισσες» και τα social media. Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε και στις πρόσφατες καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που έχουν κλονίσει τον καλλιτεχνικό χώρο.

«Ποτέ δεν προγραμματίζω τι θα κάνω την επόμενη χρονιά, γιατί πάντα ακούω το μέσα μου. Στη σκηνή δεν ανεβαίνουμε για να δείξουμε πόσο όμορφοι είμαστε, αλλά την πορεία που έχουμε κάνει», είπε χαρακτηριστικά η Ναταλία Τσαλίκη και αποκάλυψε: «Βρέθηκα τυχαία στο θέατρο».

«Τα πρώτα χρόνια χτίζεται ο χαρακτήρας των παιδιών. Αν όταν είναι στο σπίτι αντιμετωπίζει ένα κακοποιητικό λεκτικά, ψυχικά και σωματικά περιβάλλον, αυτό θα βγει στη συνέχεια. Είναι σαν να μεγαλώνουν έναν ενδεχόμενο θύτη. Ή αν ένα παιδί μεγαλώνει χωρίς όρια και αυτό είναι επικίνδυνο. Όταν γέννησα, είδα αλλιώς την υποκριτική», πρόσθεσε η ηθοποιός.

«Ο μεγαλύτερος εχθρός της αγάπης είναι ο φόβος. Αυτό που χρειάζεται ο άνθρωπος είναι να έχει αυτοπεποίθηση και να μην φοβάται. Και οι σχολές έχουν μεγάλη ευθύνη. Πρέπει να ετοιμάσουν τα παιδιά γι’ αυτό που τους περιμένει. Δεν θα βγουν και ο σκηνοθέτης θα είναι γκουρού που θα σκύβουν το κεφάλι σε ό,τι τους πει. Είναι συνδημιουργοί σε μια παράσταση».

Μιλώντας για τις καταγγελίες των τελευταίων ημερών, ανέφερε: «Χρειάζονται όρια για όλους. Αυτά τα συμβάντα αφορούν συνήθως νέους ανθρώπους, που δεν έχουν ακόμη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και δεν ξέρουν ακόμη τα όρια. Πρέπει να στέκονται στα πόδια τους και να μην φοβούνται. Οι νέοι συνάδελφοί και όλοι οι συνάδελφοι πρέπει να ξέρουν ότι το Σωματείο των Ηθοποιών ξανασυστήνεται. Ο Σπύρος Μπιμπίλας με ενημέρωσε πως δημιουργείται μια ομάδα που θα βοηθήσει όλους τους ηθοποιούς που έχουν πέσει θύματα. Θα πρέπει να ξέρουν και τη νομική οδό, αλλιώς θα γίνει ριάλιτι. Είναι κρίμα για το θέατρο».

Και συνέχισε: «Είναι μια καλή περίοδος που βγήκαν αυτά στη φόρα. Μπορεί να μας λυπεί γι’ αυτά που μαθαίνουμε, αλλά ήταν μια γάγγραινα».


Μιλώντας για τη σχέση με τον σύζυγό της Γιάννη Μπέζο είπε: «Τον γνώρισα ένα χρόνο μετά το τέλος της σχολής. Δεν θα μπορούσα να είμαι με κάποιον που δεν είναι καλλιτέχνης. Στο σπίτι πολλές φορές δεν συζητάμε για το θέατρο». Τέλος, για τη συμμετοχή στις «Άγριες Μέλισσες» είπε: «Είναι κάτι ανάμεσα σε τηλεόραση και σινεμά. Προσέχουν πολύ το γύρισμα και τους ηθοποιούς. Είχε ωραίο σενάριο και τώρα θα συμμετέχω κι εγώ σε τέσσερα ακόμη επεισόδια».