Κατά κράτος ηττήθηκαν οι Μπλε από τους Κόκκινους στον πρώτο αγώνα ασυλίας για πέμπτη συνεχόμενη φορά με σκορ 10-3.

Την ατομική ασυλία την περίμεναν πώς και πώς όλοι οι παίκτες και πολύ περισσότερο ο Αλέξης Παππάς και ο Chris Σταμούλης προκειμένου να ξαναμοιράσουν την τράπουλα στην ήδη ειλημμένη απόφαση των υπολοίπων να βγάλουν εκείνους στον τάκο μετά την παράβαση που έκαναν.

Δυστυχώς, κανείς από τους δύο δεν τα κατάφερε αφού ο Πάνος Καλίδης ήταν αυτός που φόρεσε το πολυπόθητο κολιέ. Στο συμβούλιο τα αίματα άναψαν και πάλι με τον Chris και τον Αλέξη να κατηγορούν τους συμπαίκτες τους για τον τρόπο που τους φέρονται μετά το ατόπημά τους την ώρα που στον χορό έμπαιναν και οι Κόκκινοι σχολιάζοντας το άσχημο κλίμα στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Αργότερα ο Chris έκανε λόγο για στρατηγική από τον Νίκο και ότι τον πλησίασε για να διώξουν τον Αλέξη με τον ίδιο να φωνάζει πώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Στην ηθική της Άννας Μαρίας Βέλλη στράφηκε στη συνέχεια η κουβέντα με τον Αλέξη να εξηγεί γιατί καταφέρθηκε εναντίον της μιλώντας για φλερτ με τον Νίκο Μπάρτζη την ώρα που έχει έναν σύντροφο να την περιμένει έξω από το παιχνίδι.

Έξαλλος ο Τριαντάφυλλος κατσάδιασε τον ηθοποιό που εκθέτει συνεχόμενα γυναίκες από την ομάδα του: «Αλέξη μου τι έχεις πάθει αγόρι μου και δεν είσαι αυτός που γνώρισα; Με στενοχωρεί που σε βλέπω έτσι. Δεν σε αναγνωρίζω. Και να σε φλερτάρει μία γυναίκα δεν κάνεις εφέ. Έκανες εφέ με την Ελευθερία». Ύστερα από μια ιδιαίτερη ψηφοφορία, η Μπλε ομάδα αποφάσισε.

Όπως ανακοίνωσε ο παρουσιαστής του Survivor, Γιώργος Λιανός τις περισσότερες αρνητικές ψήφους των συμπαικτών του συγκέντρωσε ο Αλέξης Παππάς.