Στο «Ενώπιος Ενωπίω» βρέθηκε καλεσμένος ο Πάνος Μουζουράκης κι αποκάλυψε πτυχές από την ζωή του που δεν γνωρίζαμε.

Μάλιστα η μητέρα του κι ο αδερφός του έκαναν έκπληξη μιλώντας για το πως είναι ο ίδιος σαν άνθρωπος και πως μεγάλωσε.

Στην συνέχεια η μητέρα του ανέφερε για ένα στοιχείο του που την έκανε να ανησυχεί:

«Κάποιες φορές σαν να λιποθυμούσε και με λαχταρούσε αυτό το πράγμα εμένα και κάποια στιγμή ρώτησα και τον γιατρό και μου είπε κοίταξε μήπως το κάνει από νεύρο.

Αν έχει ένα παιχνίδι και του το πάρει ο άλλος, μήπως κάνει πάλι το ίδιο. Το δοκίμασα μια μέρα που είχε μια φυσαρμόνικα που του το πήρε ο αδερφός του ο μεγάλος και αμέσως λιποθύμησε.

Λέω έτσι είσαι; Του έδωσα ένα χαστουκάκι, συνήλθε κι ήταν όλα καλά.»



Με στιγμάτισε αυτή η εμπειρία στα 14, δεν το ήξερε ούτε η μάνα μου

Για τις καταγγελίες στον χώρο του θεάματος αλλά και για μια προσωπική εμπειρία που είχε σε μικρή ηλικία μίλησε στο «Ενώπιος Ενωπίω» ο Πάνος Μουζουράκης.

«Πρέπει να σταματήσει αυτή η μάχη με την μαυρίλα και το κακό. Φοβάμαι πάρα πολύ να σηκώσω το δάχτυλο μου και να δείχνω κάποιον, χωρίς να ξέρω όλα τα στοιχεία. Δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται. Καταλαβαίνω ότι είμαστε σε μια εποχή που πρέπει να μιλήσουμε και να στηρίξουμε.

Έχω περάσει κι εγώ από παρόμοια φάση. Υπάρχει πολύ κόσμος που έχει ζήσει κάτι τέτοιο. Δεν γίνεται μόνο στο χώρο του θεάτρου και του θεάματος.

Μιλάμε για το θείο, για τον οικογενειακό φίλο, για τον μπάρμπα στο καφενείο που με έβαλε σε ένα αμάξι και με πήγε σε ένα δάσος.

Με στιγμάτισε αυτή η εμπειρία στα 14 μου και δεν το είχα πει ούτε στην μάνα μου μέχρι τα 23 μου.

Καταλαβαίνω πως είναι να αισθάνεσαι τις ενοχές και να κλειδώνεσαι μέσα σου. Έχω 4-5 φίλους που έχουν δεχθεί κάτι ανάλογο.

Πρέπει να αλλάξει. Να τους κρεμάσουμε στο Σύνταγμα; Που θα μπούνε τα όρια; Τα όπλα, τα ναρκωτικά και η παιδεραστία είναι οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου.»



Πέθανε ο πατέρας μου κι ένιωσα το άγγιγμά του


Μία εξομολόγηση για τις τελευταίες στιγμές του πατέρα του έκανε ο Πάνος Μουζουράκης, και για το τραγούδι που έχει γράψει για τον ίδιο.

«Νομίζω ότι ο μπαμπάς μου το έγραψε αυτό το τραγούδι.

Όταν μας αποχαιρέτησε, ήμασταν όλοι από πάνω κι έχουμε πιαστεί χέρι - χέρι πάνω από το κρεβάτι του νοσοκομείου και λέει "παιδιά εγώ είμαι πλήρης και μπορώ να φύγω" κι έκανε μια κίνηση που ήταν σαν να έλεγε γράψτε τα όλα.

Υπάρχει κι η κωμικότητα μέσα στην τραγική στιγμή.

Την μέρα που με πήρε ο αδερφός μου τηλέφωνο να μου πει ότι ο μπαμπάς έφυγε, καθόμουν στο κρεβάτι και σκεφτόμουν κι από πίσω μου ήταν η Μαρία που κοιμόταν και νόμιζα ότι είχε ξυπνήσει.

Γυρνάω και κοιμόταν. Ήταν τόσο αληθινό αυτό το άγγιγμα που μου έκανε από πίσω που ήταν σαν να μου έστειλε ο πατέρας μου σημάδι.»