Η Σοφία Παθέκα εξομολογείται, σε μία συνέντευξή από καρδιάς στη Σπυριδούλα Τριάντου και την εφημερίδα On Time, τη δυσάρεστη εμπειρία που της στοίχισε τη δουλειά της και στέλνει ένα δυνατό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες.

Η γνωστή γυμνάστρια και καθηγήτρια φυσικής αγωγής ανέφερε για την ανάρμοστη συμπεριφορά που δέχτηκε στο παρελθόν: «Θυμάμαι με χαρά όλες τις συνεργασίες. Μία φορά συνέβη κάτι στο παρελθόν, την περίοδο που συνεργαζόμουν στο “Πολύ καλημέρα σας”. Με υποτίμησαν και έγινε ένας από τους μεγαλύτερους καβγάδες και το πήγα μέχρι τέλους, αφού έχασα τη δουλειά μου».

Και πρόσθεσε στη συνέχεια, αναφορικά με αν το μετάνιωσε που είχε τσακωθεί με το εν λόγω πρόσωπο στον αέρα: «Δεν το μετάνιωσα, γιατί ήμουν καλά με εμένα. Δεν ανέχτηκα τη λεκτική επίθεση, ήταν άδικη. Τότε ήσουν και μόνη σου, όλοι πήγαιναν με τον ισχυρό και σίγουρα με στιγμάτισε, αλλά θεωρώ ότι έχω πετύχει στη ζωή μου, δεν μετανιώνω για τίποτα. Πατούσα γερά στα πόδια μου, δεν ήταν αυτοσκοπός μου η τηλεόραση και μου ήταν αδιάφορο αν θα χάσω τη δουλειά στην τηλεόραση, καθώς δεν βάζω τίποτα πάνω από την αξιοπρέπειά μου. Δεν ανέχομαι την απαξίωση».

Η Σοφία Παθέκα, μέσω της συνέντευξής της, θέλησε να στείλει κι ένα δυνατό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες: «Πρέπει να θωρακίζουμε την αξιορπέπειά μας με κάθε κόστος. Να μη φοβόμαστε να αντιδράσουμε σε τίποτα που θα μας θίξει ή θα μας αδικήσει. Να πω ένα μεγάλο μπράβο στις γυναίκες που έκαναν την αρχή και μίλησαν. Θέλει πολύ κουράγιο. Υπέφεραν όσο το κρατούσαν μέσα τους. Ελευθερώθηκε η ψυχή τους. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη, το πιστεύω».