Είναι η βασίλισσα της ελληνικής τηλεόρασης και η επιστροφή της είναι γεγονός. Με πανηγυρισμούς υποδέχτηκαν στο Mega την Ελένη Μενεγάκη η οποία μετά από ένα χρόνο αποχής, επιστρέφει ξανά τους δέκτες μας.
Εδώ και αρκετό καιρό, το όνομα της Ελένης Μενεγάκη πρωταγωνιστούσε στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ για την ενδεχόμενη επιστροφή της στη μικρή οθόνη.

Μάλιστα τα δημοσιεύματα ήθελαν την παρουσιάστρια να βρίσκεται σε συζητήσεις με το Mega, το κανάλι από το οποίο και ξεκίνησε την καριέρα της.

Το πρωί της Πέμπτης 8 Απριλίου, ο τηλεοπτικός σταθμός με επίσημη ανακοίνωση προς τα media ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την άφιξη της Ελένης Μενεγάκη στο Mega. Η λαμπερή παρουσιάστρια επιστρέφει με νέα εκπομπή, η οποία θα κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη σεζόν.

eleni-menegaki_copy_35


Η Ελένη που όλοι ξέρουν και εμπιστεύονται

«Η γυναίκα της διπλανής πόρτας, η θεά, η μητέρα, η καλύτερη» 
αυτοί είναι κάποιοι μόνο από τους δεκάδες χαρακτηρισμούς που της έχουν δοθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Όταν η Ελένη Μενεγάκη είπε αντίο στους τηλεθεατές μετά απο 30 χρόνια στην τηλεόραση, η ίδια είπε ότι "έργο Ελένη" το έφερε εκεί που ήθελε και ήρθε η ώρα να αποχωρήσει.

Ποιο ήταν το έργο "Ελένη"; Μα η ίδια η Ελένη. Ουσιαστικά, η Ελένη δεν χρειαζόταν καποιο τηλεοπτικό προϊόν για να πουλήσει. Ήταν η ίδια το προϊόν. Και ενώ η τηλεθέαση ήταν πάντα υπέρ της, εκείνη εξακολουθούσε να έχει μεγάλη απήχηση στους τηλεθεατές και κυρίως τις τηλεθεάτριες και να προσπαθεί καθημερινά να μπει στα σπίτια τους και να τους καρατήσει την καλύτερη παρέα.

Εκείνες που μεγάλωσαν με την Ελένη, σπούδασαν, παντρεύτηκαν, έκαναν παιδιά με την Ελένη πάντα εκεί. Σταθερή αξία.

Η μεγαλύτερη απόδειξη για την αξία της; Η αγάπη του κόσμου τον τελευταίο χρόνο που απείχε από τα τηλεοπτικά δρόμενα... Δεν σταμάτησαν στιγμή να την ακολουθούν και να την παρακολουθούν.

i-eleni-menegaki-epistrefei-stin-tileorasi-to-kanali-pou-tha-ti-doume-kai-to-chryso-symvolaio


Θερμή υποδοχή με χειροκροτήματα στο Mega

Το πρωί της Πέμπτης, λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση, η Δανάη Μπάρκα καλωσόρισε την Ελένη Μενεγάκη στο Mega.

"Έχω να σας ανακοινώσω ότι το Mega καλωσορίζει τη μία και μοναδική, Ελένη Μενεγάκη. Ήρθε η βασίλισσα, αυτό έχω να πω... Καλή αρχή και θετική ενέργεια. Είναι έγκυρο, κρατάω στα χέρια μου το Δελτίο Τύπου του καναλιού με το οποίο το Mega καλωσορίζει την Ελένη Μενεγάκη... Η αγαπημένη παρουσιάστρια επιστρέφει στο κανάλι απ’ όπου ξεκίνησε την επαγγελματική της διαδρομή. Η Ελένη, με την αυθεντικότητα και τον αυθορμητισμό της έγινε όλα αυτά τα χρόνια η καλύτερη παρέα για εκατομμύρια τηλεθεατές. Τολμηρή και δημιουργική, παρουσίασε διαφορετικές τυπολογίες εκπομπών και σύστησε στο τηλεοπτικό κοινό ταλαντούχους συνεργάτες".

menegaki-1-28


«Και να γυρίσω δεν θα είμαι η ίδια» 

Αποχαιρετώντας τους τηλεθεατές μετά από 30 χρόνια, τον Ιούλιο του 2020, η Ελένη Μενεγάκη είπε με δάκρια στους τηλεθεατές της ότι και να γυρίσει κάποτε δεν θα είναι η ίδια.
Είπε μεταξύ άλλων: "Συγγνώμη, λυπάμαι δεν μπορώ να μιλήσω. Παρόλο που όλο αυτό το έφερα μέχρι το τέλος, όπως ήθελα. Αλλά δεν είχα σκεφτεί πώς θα ήμουν εγώ στο τέλος. Έβαλα το τέλος όταν εγώ ήθελα… Η Ελένη ήταν πάντα αληθινή, ό,τι βλέπατε ήταν αληθινό. Την κάθε μέρα την ευχαριστήθηκα μέσα από την ψυχή μου. Τίποτα δεν θα είχε συμβεί χωρίς τους συνεργάτες μου. Την ιστορία τη γράφουν οι άνθρωποι.

Τη γράφουν οι παρέες. Και δεν θα είχε τόσο μεγάλη συγκίνηση επειδή έκλεισα έναν προσωπικό μου κύκλο. Αυτό δεν είναι κάτι που μου συμβαίνει για πρώτη φορά. Σήμερα δεν κλείνει μόνο ο κύκλος του Alpha. Κλείνει ένας μεγάλος κύκλος δικός μου στην τηλεόραση. Δεν ξέρω το μετά. Και να γυρίσω και να μην γυρίσω, σήμερα έχει κλείσει ένας μεγάλος κύκλος. Και να γυρίσω δεν θα είμαι ξανά η ίδια. Ξεπέρασα και τα δικά μου όνειρα, και τα δικά μου σχέδια…”

menegakikentro1
menegaki-1


Επιστρέφει εκεί που ξεκίνησε 

Ένας από τους λόγους που η Ελένη Μενεγάκη αποχώρησε από την τηλεόραση, πριν από εννέα μήνες περίπου, ήταν για να κάνει πράγματα που δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει όλα αυτά τα χρόνια λόγω των αυστηρών επαγγελματικών της χρονοδιαγραμμάτων.

Μεταξύ άλλων ήθελε να κάνει πολλά ταξίδια τόσο με τον σύζυγό της Ματέο Παντζόπουλο, όσο και με τα παιδιά της. Ωστόσο ο κορονοϊός της χάλασε τα σχέδια, ωστόσο είχε την ευκαιρία να καθίσει στο σπίτι της και να απολαύσει την οικογένειά της.

Έτσι, μετά το αντίο από τον Alpha, η Ελένη Μενεγάκη επιστρέφει στην τηλεόραση πολύ πιο σύντομα από ότι περιμέναμε.

Η Ελένη Μενεγάκη επιστρέφει στο MEGA, στο «τηλεοπτικό σπίτι» από όπου ξεκίνησε 30 χρόνια πριν.

Ήταν το 1991 όταν εμφανίστηκε στο πλευρό του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη στην εκπομπή «Κοκτέιλ».

Δείτε την στο 06:50 του βίντεο:



Το 1992 εμφανίστηκε στη σειρά του MEGA «Αχ Ελένη» και στη συνέχεια συμμετείχε στο τηλεπαιχνίδι «Mega Banca» με τον Γιώργο Πολυχρονίου για δύο σεζόν.

Στη συνέχεια, η καριέρα της εκτοξεύτηκε με το συμβόλαιο στον ΑΝΤ1 από όπου και ξεκίνησε η μεγάλη της πορεία στην ελληνική τηλεόραση.