Η Βασίλισσα  θα κάτσει ξανά στον  θρόνο της καθώς ήταν θέμα χρόνου να ανακοινωθεί η  μεγάλη επιστροφή, όπως το πρωί της Πέμπτης! Ποτέ μια σταρ δεν έλαμψε τόσο πολύ  στο γυαλί, ποτέ μια γυναίκα παρουσιάστρια δεν έμεινε στην πρώτη γραμμή της τηλεόρασης τόσα χρόνια... Η Ελένη Μενεγάκη το κατάφερε «Η Ελένη είναι μια επιτυχία από μόνη της. Είναι ένα ευφυές και γλυκό πλάσμα» είχε δηλώσει πέρσι η κουμπαρά της Νατάσα Θεοδωρίδου σχολιάζοντας την απόφασή της κ της να αποσυρθεί από την τηλεόραση!  Και είχε δίκιο…

 

 Συνεχίζει να λάμπει μετά από 30 χρόνια καριέρας χωρίς να έχει χάσει στο ελάχιστο την φωτεινότητά της. Την αισιοδοξία της, την αγάπη γι αυτό που κάνει.  Την θέλησή της να οδηγεί εκείνη τη ζωή και να την πηγαίνει όπου θέλει… Αυτή είναι η «Ελένη», η αγαπημένη των τηλεθεατών, η φίλη, η μητέρα, η κόρη… Σπούδασαν, παντρεύτηκαν, έκαναν παιδιά με την Ελένη πάντα εκεί. Σταθερή αξία. Είναι άμεση και είναι ο εαυτός της 100%. Δεν μπορεί και δεν θέλει να προσποιηθεί. Δεν χρησιμοποίησε ποτέ άλλη γλώσσα, δεν υποδύθηκε ποτέ κάτι που δεν ήταν.

Η Ελένη Μενεγάκη επιστρέφει στο MEGA, στο «τηλεοπτικό σπίτι» από όπου ξεκίνησε 30 χρόνια πριν.  Μια επιστροφή πολυαναμενόμενη αφού μπορεί να έλειψε λίγο από  τον «θρόνο» της, οι τηλεθεατές όμως ανυπομονούσαν για την επιστροφή της! Και η Ελένη τους έκανε το μεγαλύτερο δώρο… Από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο μέσα από  το Megaλο κανάλι, η Ελένη Μενεγάκη θα κάνει ξανά παρέα με τους «φίλους» της, θα μοιράζεται  σκέψεις,  χαμόγελα, θα μεταφέρει την θετική της ενέργεια μα πάνω από όλα θα γίνει ξανά ένα μαζί τους!

 

Η ίδια βέβαια δεν έλειψε ποτέ από την καθημερινότητα των θαυμαστών της! Μέσα από τα social media τους έλεγε καλημέρα, καλησπέρα, χρόνια πολλά… Μοιραζόταν μαζί τους όμορφες σκέψεις, μοναδικές εικόνες, στιγμές από την καθημερινότητα της… Μιλούσε μαζί τους στα μηνύματα. Ήταν «εκεί» κοντά τους τους παρόλο που δεν  τους μιλούσε μέσα από το γυαλί…

 

Το πρωί της Πέμπτης 8 Απριλίου,  το MEGA με επίσημη ανακοίνωση προς τα media ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την άφιξη της Ελένης Μενεγάκη. ερχόμενη σεζόν «Το MEGA ανακοινώνει τη συνεργασία του με την Ελένη Μενεγάκη. Η αγαπημένη παρουσιάστρια επιστρέφει στο κανάλι απ’ όπου ξεκίνησε την επαγγελματική της διαδρομή. Η Ελένη, με την αυθεντικότητα και τον αυθορμητισμό της έγινε όλα αυτά τα χρόνια η καλύτερη παρέα για εκατομμύρια τηλεθεατές. Τολμηρή και δημιουργική, παρουσίασε διαφορετικές τυπολογίες εκπομπών και σύστησε στο τηλεοπτικό κοινό ταλαντούχους συνεργάτες. Μετά από ένα χρόνο απουσίας από την τηλεόραση, επιστρέφει τώρα στο πρώτο της σπίτι, έτοιμη για μια καινούρια αρχή με πολλές νέες ιδέες! Το Μεγάλο Κανάλι την καλωσορίζει θερμά. Οι τηλεθεατές θα έχουν τη χαρά να την απολαύσουν καθημερινά στο ανανεωμένο και γεμάτο εκπλήξεις νέο πρόγραμμα που προετοιμάζει το κανάλι για τη σεζόν 2021-2022» γράφει η ανακοίνωση.

 

Σχεδόν ένα χρόνο πριν, το καλοκαίρι του 2020, η Ελένη με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούσε το κοινό της από τα πλατό του ALPHA όπου έπεφτε η αυλαία της εκπομπής της…«Έναν έναν όλους σας αληθινά, χωρίς ψέματα, σας ευχαριστώ. Ελπίζω τα μάτια μου να σας είπαν πολλά σήμερα, πιο πολλά απ’ όσα η φωνή μου. Θα σας ψάχνω και θα με ψάχνετε αλλά να θυμάστε κάτι: Η ζωή συνεχίζεται και είναι όλη εκπλήξεις, γιατί όπως έλεγε και ένας φίλος μου κάποτε ''Ελενίτσα μου, όταν η ζωή πάψει να σε εκπλήσσει είναι θάνατος''. Καλή συνέχεια παιδιά. Εις το επανιδείν… Όποτε και αν… Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει η διαδρομή και όχι το φινάλε. Καλό καλοκαίρι! Το έργο αυτό που λέγεται "Ελένη’’ το έφτασα μέχρι εκεί που ήθελα και όπως το ήθελα μέχρι το τέλος. Δεν είχα καταφέρει να σκεφτώ πώς εγώ θα ήμουν σε αυτό το τέλος... Ποτέ δεν είχα σκεφτεί τι ήθελα να σας πω.



Ποτέ δεν είχα χαρτιά μπροστά μου, είναι αυτά που έχει μέσα η ψυχή μου. Αν κάτι θέλω να θυμάστε από όλα τα χρόνια που κάναμε παρέα, είναι ότι όλα αυτά ήταν αληθινά...  Αυτή τη διαδρομή την ευχαριστήθηκα μέσα από την ψυχή μου. Την ιστορία την έγραψαν οι άνθρωποι και την γράφουμε παρέα. Εγώ έφτασα μέχρι εδώ γιατί οι παρέες μου ήταν καταπληκτικές. Δεν έχω συγκίνηση επειδή έκλεισε ένας κύκλος στον ALPHA, είναι κάτι που με συγκινεί αλλά αυτό δεν συμβαίνει στη ζωή μου για πρώτη φορά».

 

30 χρόνια επιτυχίας

 

Ξεκίνησε την καριέρα της ως παρουσιάστρια το 1991, από το κανάλι MEGA και την εκπομπή, «Κοκτέιλ», στο πλευρό του Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη. Έπειτα, το 1992, έκανε ένα πέρασμα από τις σειρές «Αχ Ελένη» και «Τα Μπακούρια», δίπλα στον Αλκίνοο Ιωαννίδη, ενώ συμμετείχε και στο τηλεπαιχνίδι «Mega Banca» ως συμπαρουσιάστρια του Γιώργου Πολυχρονίου για δύο σεζόν.

Το 1994 η Ρούλα Κορομηλά διέκοψε το συμβόλαιο της με τον ΑΝΤ1 και τον «Πρωινό Καφέ» ανέλαβε για ένα χρόνο (1994-1995) η Πόπη Χατζηδημητρίου.

Το 1995 παρουσιάστρια της εκπομπής ανέλαβε η Ελένη Μενεγάκη και έμεινε στη θέση αυτή για 10 ολόκληρα χρόνια.

Παράλληλα παρουσίαζε και τα «Καλλιστεία ΑΝΤ1», ενώ έκανε γκεστ εμφάνιση στις σειρές «Καραμπόλα» (1997) και «Νταντά για όλες τις δουλειές» (1998).

Το 2005, η Ελένη εξέπληξε όλους τους θαυμαστές της, καθώς πήρε μια απρόσμενη μεταγραφή για το κανάλι του ALPHA και ανέλαβε την παρουσίαση της πρωινής ψυχαγωγικής εκπομπής «Καφές με την Ελένη», η οποία ολοκληρώθηκε σε έξι σεζόν, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία.

Το 2011, μετακομίζει στη μεσημεριανή ζώνη του σταθμού, παρουσιάζοντας την εκπομπή «Ελένη». «Ποιος το περίμενε πριν από μια εικοσαετία, ότι ένα πρωινό δεν θα με ξαναβλέπατε, αλλά ένα μεσημεριανό θα με βλέπετε πια, ελπίζω και το εύχομαι. Το πόσο δύσκολο μου είναι ακόμα να συνηθίσω ότι δεν μπορώ να σας λέω καλημέρα… Αν με ακούσετε να το λέω μην με παρεξηγείτε, θέλω τον χρόνο μου» είχε πει.