Μια εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε η Θάλεια Ματίκα στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!».
Μεταξύ άλλων, η ταλαντούχα ηθοποιός μίλησε εκτενώς για το ελληνικό #MeToo, αλλά και για τη σχέση της με τον σύντροφό της.

Όπως αποκάλυψε η κ. Ματίκα, έχει υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου:
«Έχω υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές από σκηνοθέτη. Βίωσα σαδιστική συμπεριφορά στην πρόβα. Ήταν εφιαλτική εμπειρία για μένα. Είναι πολύ αρρωστημένο. Δεν με ενδιαφέρει το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα καθόλου. Προτιμώ σχέσεις, αγάπης, αξιοπρέπειας και σεβασμού. Πολύ ωραία η κίνηση του #metoo, αλλά πρέπει η πολιτεία να θεσπίσει κάποια μέτρα, όπως η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Και να υπάρχουν και δομές για να υποστηριχθούν οι γυναίκες που βιώνουν κακοποίηση στο σπίτι τους» τόνισε.

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις και τις παρενοχλήσεις που έγιναν γνωστές, τόσο εν γένει όσο και στον καλλιτεχνικό χώρο, δήλωσε ότι σοκαρίστηκε και στεναχωρήθηκε.
«Άκουσα πράγματα που δεν μπορώ να φανταστώ για ανθρώπους που γνώριζα. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι ο δρόμος που άνοιξε η Σοφία Μπεκατώρου είναι πολύ σημαντικό. Ο χώρος του θεάτρου είναι ένας από τους πολλούς χώρους που συμβαίνουν τέτοια γεγονότα. Οι άνθρωποι που κατηγορήθηκαν, ένας από αυτούς, παρότι είναι προβεβλημένοι και με εξουσία, δεν βγήκε δημόσια και με σθένος να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχθεί τα λάθη του. Βγες, φόρα παντελόνια και τοποθετήσου. Αρρωστήσαμε με τις αποκαλύψεις και όσα ακούσαμε. Αυτοί που κατηγορούνται δεν αρρώστησαν; Δεν αναρωτήθηκαν τι έχουν κάνει και τι έχε συμβεί;» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Ο κακοποιητής θα είναι πάντα κακοποιητής. Είναι δύσκολο έναν τέτοιο άνθρωπο να τον βάλεις στον ίσιο δρόμο. Το να μη φοβόμαστε να μη μιλήσουμε, θα μπορέσει να περιθωριοποιεί αυτούς τους ανθρώπους» πρόσθεσε.

Οι τρυφερές δηλώσεις για τον σύντροφό της
Στη συνέχεια, η Θάλεια Ματίνα, αναφέρθηκε στον σύντροφό της, επίσης ηθοποιό και παραγωγό, Τάσο Ιορδανίδη. «Έχω την τύχη να έχω τον Τάσο ως σύντροφο, ο οποίος είναι ένας υπέροχος πατέρας. Η δοτικότητα και η επαφή που έχει με τα παιδιά μας είναι απίστευτη. Δεν γκρίνιαξε ποτέ. Εγώ δεν θα είμαι έτσι όταν φεύγει για γυρίσματα. Θα γκρινιάζω», υπογράμμισε και αναφέρθηκε στο πώς γνωρίστηκαν.

«Βρεθήκαμε επαγγελματικά στην αρχή. Κάναμε ένα έργο μαζί και δεν μείναμε στο έργο. Προχωρήσαμε. Είναι λαχείο στη ζωή να βρεις το έτερο σου ήμισυ. Δύσκολη διαδικασία, είναι θέμα και τύχης. Αισθάνομαι πολύ τυχερή για το ταξίδι μας στη ζωή». Ακόμα, είπε, ότι δεν αρέσει στα παιδιά τους η αναγνωρισιμότητα των γονιών τους. «Ούτε τους αρέσει να μας βλέπουν στην τηλεόραση. Αισθάνονται αμήχανα. Προσπαθώ να το κρατάω σε χαμηλά επίπεδα σε ότι αφορά στα παιδιά».