Μεγάλη Δευτέρα χθες και η Πάολα μαζί με τον Κώστα Καραφώτη και την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» αναχώρησαν για το Ισραήλ, για την πρώτη συναυλία παγκοσμίως από όταν ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού.

Μάλιστα, η κορυφαία Ελληνίδα σταρ μας ενημέρωσε για την ευχάριστη είδηση από τον προσωπικό της λογαριασμό και βάζοντας και φωτογραφίες όταν έφτασαν εκεί. Μαζί τους και η κόρη του μουσικοσυνθέτη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, αλλά και ο πρώην σύζυγος της Πάολα και δεξί της χέρι, Φώτης Ζογλοπίτης. Η τελευταία φορά που ο Μίκης επισκέφθηκε το Ισραήλ για να δώσει συναυλία ήταν το 1973! Πριν από 48 ολόκληρα χρόνια! Αυτό και μόνο το γεγονός έδωσε «ειδικό βάρος» στην παρουσία των Ελλήνων καλλιτεχνών εκεί.

Και η τελευταία φορά που η Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» επισκέφθηκε το Τελ Αβίβ ήταν στις 14 Ιουνίου 2016 και συγκεκριμένα στο Θέατρο του Μουσείου Τέχνης με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και ερμηνευτές τον Δημήτρη Μπάση και την Μπέττυ Χαρλαύτη. Παρουσιάστηκαν κομμάτια του συνθέτη από διάφορους κύκλους τραγουδιών και βέβαια και η «Μπαλάντα του Μαουτχάουζεν» που γράφτηκε κατεξοχήν για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time