Ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης είναι ένα από τα νέα πρόσωπα της κυβέρνησης, που αναγκάστηκε να κολυμπήσει στα βαθιά εν μέσω πανδημίας. Από τις αρχές Ιανουαρίου ανέλαβε υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, ενώ νωρίτερα είχε διατελέσει γενικός γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού στο ίδιο υπουργείο.

Κάτοχος πτυχίου Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και μεταπτυχιακού τίτλου στη Δημόσια Πολιτική από το Harvard, κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε σειρά υποτροφιών, ενώ και στον εργασιακό στίβο βραβεύθηκε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, κατέχοντας επιτελικές θέσεις σε ιδρύματα και πολυεθνικές.

Εξαιρετικά δραστήριος και στην πολιτική και κοινωνική του διαδρομή, έχει δραστηριοποιηθεί στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ειδικότερα των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, ενώ έχει συνεργαστεί με οργανισμούς που προάγουν τη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών, όπως η ΕΛΕΠΑΠ και το «Περιβολάκι». Επιπλέον, έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε κοινωνικές επιχειρήσεις και πρωτοβουλίες.

Σήμερα, σε μια εκ βαθέων συνέντευξη, παρουσιάζει το σχέδιο για την ενίσχυση του πολιτισμού και των ανθρώπων του και δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις για όλα.

Γιατί επιλέξατε να πείτε ανοιχτά ότι είστε «γκέι»;

Αν το έκρυβα, τι μήνυμα θα έδινα; Ειδικά απέναντι στη νέα γενιά. Ότι θα πρέπει να ντρέπονται, να φοβούνται και να κρύβονται; Ότι δεν πρέπει να είναι ο εαυτός τους; Ότι θα πρέπει να διαλέξουν μεταξύ των ονείρων τους και της αλήθειας τους; Τα πράγματα αλλάζουν. Αυτό φαίνεται και από τη σπουδαία πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να συστήσει την επιτροπή για τη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+.