Με μια επίσκεψη στο Royal London Hospital και στο Αρχείο της Εθνικής Πινακοθήκης Πορτρέτων «γιόρτασε» η Κέιτ Μίντλετον την ημέρα έκδοσης του φωτογραφικού λευκώματος «Hold Still», μιας πολυσυλλεκτικής έκδοσης με πορτρέτα που τραβήχτηκαν από πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου κατά το πρώτο lockdown.

Νωρίτερα την ίδια μέρα, η Κέιτ άφησε ένα αντίγραφο του βιβλίου έξω από το Παλάτι του Κένσινγκτον για να το ανακαλύψει κάποιος, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στο project «The Book Fairies», ένα λογοτεχνικό κίνημα που παροτρύνει τους αναγνώστες να μοιραστούν βιβλία που έχουν διαβάσει και απολαύσει αφήνοντάς τα σε δημόσιους χώρους ώστε να τα βρουν άλλοι.

Και δεν έμεινε μόνο σε αυτό, καθώς σε καθένα από τα 150 αντίγραφα των βιβλίων που ήταν κρυμμένα στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπήρχε επίσης ένα ειδικό γράμμα γραμμένο προσωπικά από την ίδια.

Ένας χρήστης του Twitter ήταν αρκετά τυχερός και βρήκε ένα αντίγραφο του «Hold Still» κρυμμένο στο Van Gogh Walk του Λονδίνου και μοιράστηκε μια φωτογραφία της επιστολής της Δούκισσας του Κέιμπριτζ.

Το γράμμα της συζύγου του πρίγκιπα Ουίλιαμ έγραφε: «Το βιβλίο “Hold Still” τεκμηριώνει ένα project φωτογραφίας που αποτύπωσε ένα πορτρέτο του έθνους μας καθώς ζούσαμε το πρώτο lockdown κατά της COVID-19 πέρυσι. Οι εικόνες αφηγούνται τις ιστορίες των προκλήσεων που όλοι αντιμετωπίσαμε, αλλά και πώς συναντηθήκαμε στις πιο εξαιρετικές στιγμές.

Είμαι περήφανη που συνεργάστηκα στενά με την Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων σε αυτό το project.
Μόλις εξερευνήσετε το βιβλίο, αφήστε το κάπου αλλού στην κοινότητά σας για να το απολαύσει ο επόμενος. Με τις καλύτερες ευχές μου, Κάθριν».