Αποκαλυπτική ήταν η Κωνσταντίνα Μιχαήλ για τα σχόλια που έχει δεχθεί κατά καιρούς για την εξωτερική της εμφάνιση καθώς και το σημείο που αυτά έχουν φτάσει.

Μιλώντας στην εκπομπή Dot, η ηθοποιός σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στα νιάτα μου υπήρχαν σχόλια που με έκαναν να αισθάνομαι άβολα. Ακόμα και στη φάση της παρέας ή του διαβάσματος ενός κειμένου στο θέατρο με τους συναδέλφους αναγκαζόσουν να λες, «σταμάτα τώρα» για να μην του πεις «με παρατάς; Είπα εγώ τίποτα για σένα; Εσύ γιατί λες;».

«Έχω υποστεί προσβολές, μειώσεις και σεξιστικά σχόλια… Βεβαίως, βεβαιότατα ναι» πρόσθεσε σε έντονο ύφος η ηθοποιός στην εκπομπή του ΣΚΑΪ. «Έχω λίγο την φήμη ότι τα λέω λίγο παραπάνω όταν τσαντίζομαι».

«Έχω τώρα κάτι νεαρούς θαυμαστές που με έπαιρναν τηλέφωνο και… δεν το σήκωνα! Άσε μας τώρα, να βρω κακό μπελά! Σε παρακαλώ, πήγαινε παραπέρα».

«Η νιότη είναι υπερεκτιμημένη. Το νέο και το ωραίο το βλέπουμε και το χαιρόμαστε, όμως από την άλλη κρύβει ανασφάλειες και φοβίες, δεν την χαρήκαμε. τη νιότη Το λέω και με μια ζήλεια αλλά υπάρχουμε κι εμείς. Ανέβασα μια φωτογραφία στα social και αμέσως άρχισαν τα σχόλια. Δεν πάω να ανταγωνιστώ 25αρες. Να είστε καλοί και να βλέπετε ότι ο καθένας παλεύει για το σώμα του».

Για τις καταγγελίες και το #metoo

«Στα νιάτα μου θεωρούσαμε δεδομένο ότι με το ντύσιμο προκαλείς. Εγώ στη λαϊκή αγορά δεν μπορούσα να πάω, μου φώναζαν και εκνευριζόμουν. Φαντάσου να πειράζαμε στον δρόμο τα αγόρια. Υπάρχουν πειράγματα από άντρες ακόμη και στο διάβασμα ενός κειμένου στο θέατρο. Έχω λίγο τη φήμη ότι τα λέω παραπάνω όταν τσαντίζομαι. Τώρα είμαι πιο άνετα, αλλά τώρα είμαι και μεγαλύτερη δεν θα μου κάνει κανείς τίποτα. Έχω υποστεί προσβολές και σεξιστικά σχόλια».

«Τα περισσότερα likes τα παίρνω στις φωτογραφίες με μαγιό. Το κορμί που το ανεβάζω δεν το ανεβάζω μόνο με μια ματαιοδοξία, αλλά πρέπει να σταματήσουμε να πονηρεύουμε το γυμνό σώμα. Για το γυμνό εξώφυλλο στο Playboy είχα φέρει στον πατέρα μου παράδειγμα της Γαλάνη και της Λάσκαρη. Έχουμε θεοποιήσει το ωραίο. Τώρα αισθάνομαι πιο ωραία από ποτέ και ας μου πει κάποιος το αντίθετο. Έχω δεχτεί και θαυμασμό, έχω υπάρξει σε μεγάλη απήχηση και με τους ρόλους και σαν γυναίκα, δεν μου έχουν προσφέρει μεγαλύτερη χαρά από ότι το πτυχίο», επεσήμανε.

Αναφέρθηκε και στους ρόλους που έχει παίξει:

«Μέχρι κάποια ηλικία οι ηθοποιοί δεν έχουμε το δικαίωμα της επιλογής. Συνήθως έπαιζα τις γυναίκες της διπλανής πόρτας και χωρίς να αμείβομαι καλά. Ο κόσμος ενοχλείται όταν κάνεις κάτι διαφορετικό από αυτό που σε έχει συνηθίσει. Πρέπει να έχεις το σθένος να αντέξεις την επιτυχία».

Πήρε πτυχίο Θεολογίας

Πτυχίο μετά από 30 χρόνια πήρε η Κωνσταντίνα Μιχαήλ στη Θεολογία και μπορεί οι καθηγητές της να την αντιμετώπιζαν σαν το «παράξενο ψάρι», ωστόσο εκεί πέρασε πάνω από 30 μαθήματα και μάλιστα στα προφορικά.

«Κάποια στιγμή επειδή το είχα πάρει ζεστά άρχισα και ανέβαινα. Επειδή όμως είχα το σαράκι του Ιστορικού ήθελα λίγο να παίρνω κι από εκεί γιατί ήταν δίπλα στη σχολή… Είχαμε και κάποιους καθηγητές που ήταν μεγάλοι star τότε. Πτυχίο πήρα πρόπερσι, 30 χρόνια μετά. Τα νέα παιδιά , τότε που πήγαινα εγώ, τότε έκανα την “Εθνική Ελλάδος”, ήταν περίεργα. Οι καθηγητές με αντιμετώπιζαν σαν το παράξενο ψάρι. Δεν το έκανα για βιοπορισμό, όπως προσέχουμε το σώμα, πρέπει να προσέχουμε και το μυαλό μας. Έδωσα όλα τα μαθήματα προφορικά γιατί μου ήταν πιο εύκολο ως ηθοποιός. Πέρασα πάνω από 30-40 μαθήματα. Αυτό που πετυχαίνεις μόνος σου δεν αγοράζεται με τίποτα. Όταν μεγαλώνεις οι άνθρωποι δεν σε κοιτούν με το ίδιο μάτι».