Καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» στον ΑΝΤ1 βρέθηκε ο Βασίλης Καρράς, ο οποίος μίλησε για το δύσκολο ξεκίνημά του και την τεράστια επιτυχία που ήρθε αργότερα. Ο γνωστός τραγουδιστής περιέγραψε την ιστορία της ζωής του και μίλησε για την πορεία του εδώ και περίπου 50 χρόνια στη μουσική, που ήταν γεμάτη πόνο, στενοχώριες και μεγάλες χαρές.

«Τους πρώτους δίσκους τους έβγαζα μόνος μου. Με έπιασε η Αστυνομία με τον αδερφό μου να κολλάμε αφίσες και μόλις είδαν ποιος είμαι κατάλαβαν. Έκανα τρεις δουλειές, ήμουν μουτζούρης αυτοκινήτων και το Σαββατοκύριακο τραγούδαγα. Το 1978 με έφερε ο Μίμης Πλέσσας σε εταιρεία και λέει “εγώ θα γράψω τα μισά τραγούδια και θα τον στηρίξουμε”. Λένε “μόλις κλείσαμε λαϊκό τραγουδιστή, τον Μάκη Χριστοδουλόπουλο”. Ξαναγύρισα πίσω περιμένοντας να χτυπήσει η πόρτα. Η πόρτα όμως δεν χτυπάει αν δεν χτυπήσεις εσύ», εξομολογήθηκε ο γνωστός τραγουδιστής.

Θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια

Πηγαίνοντας ακόμη πιο πίσω, ο Βασίλης Καρράς θυμήθηκε τα παιδικά του χρόνια και την πρώτη του επαφή με το τραγούδι, κοντά στο 1959 - 1960. Όπως περιέγραψε: «Το 1959 είμαι 8-9 χρονών και είχε βγει “Το τελευταίο βράδυ μου” του Καζαντζίδη και το έχω μάθει απ’ έξω. Πήγα και έσπασα ένα μπολ στο σπίτι και το έκανα ηχείο και φωνάζω τους φίλους μου και κάνουμε μπάντα. Έρχεται η μάνα μου, ξύλο, όσο πιο πολύ με βάραγε τόσο περισσότερο ήθελα να γίνω τραγουδιστής. Η μαμά μου τραγούδαγε παραδοσιακά πάρα πολύ ωραία. Έκανα αμέτρητες δουλειές στη ζωή μου, έπειτα έχασα τον πατέρα μου στα 17, ήταν οικοδόμος και η μητέρα μου καθαρίστρια. Πήγαινα στα σπίτια που καθάριζε η μητέρα μου να τη βοηθήσω και δεν ήθελε, στενοχωριόταν. Η πρώτη επαγγελματική ενασχόληση ήταν όταν ένα βράδυ πάμε σε ένα ταβερνάκι με την παρέα μου και αρχίσαμε να τραγουδάμε όλοι μαζί και είναι ένας μουσικός και μου λέει “δεν έρχεσαι τα Σάββατα να λες κανένα τραγουδάκι”. Λέω “ντρέπομαι”. Ήταν ένα μαγαζί που χώραγε 150 άτομα και έλεγαν λαϊκά και ποντιακά. Στην πρεμιέρα ήρθε όσος κόσμος έρχεται και σήμερα στις πρεμιέρες μου. Ήρθε όλη η γειτονιά, έκλεισε ο δρόμος. Δεν μπόρεσαν να μπουν στο μαγαζί. Εκεί άρχισα να νιώθω τη φλόγα. Την άλλη δουλειά δεν την παρατούσα».

«Το 1976 άφησα την άλλη δουλειά. Έκανα 4 εμφανίσεις τη βραδιά, άλλαζα ρούχα μέσα στο αυτοκίνητο. Ήταν δύσκολος ο δρόμος να ανοίξει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Το είχα βάλει στόχο να το καταφέρω και είμαι σε ένα γραφείο μέσα, έχω φάει ένα πούλημα καλό, μεγάλο παραμύθι, εγώ είπα όμως δεν πειράζει. Έρχεται ένας τύπος που μου άρεσε η φάτσα του. Λέω ποιος είναι αυτός; Είχε ένα μαγαζί στο τέρμα της Πατησίων. Του λέω “ποιον έχεις μέσα;”, “τον Τζίμη Πανούση” μου λέει “και τελειώνει αύριο”. “Ωραία”, λέω, “ξεκινάμε τη Δευτέρα”. Κάνω 15 μέρες εκεί και πήραν άλλη τροπή τα πράγματα και άρχισα να κατεβαίνω στην Αθήνα».

Μεγάλος πόλεμος

Αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην πολύ δύσκολη περίοδο που πέρασε όταν για έναν χρόνο αναγκάστηκε να σταματήσει το τραγούδι και να βάλει μέχρι και φρουρά στο σπίτι του. «Τα παράτησα έναν χρόνο γιατί κουράστηκα με τα μαχαιρώματα. Όταν ήρθα στην Αθήνα, έφαγα πάρα πολύ μεγάλο πόλεμο. Δηλαδή δεν γράφονται σε βιβλίο αυτά που έφαγα εγώ. Να φανταστείς ότι αναγκάστηκα να βάλω φρουρά στο σπίτι μου.

Εγώ τι δουλειά έχω με τη φρουρά που δεν πείραξα άνθρωπο στη ζωή μου για να βάλω δύο τρία άτομα; Λες “γιατί;”, αφού δεν μπήκα στα πόδια κανενός. Πέρασα τρία χρόνια πάρα πολύ δύσκολα μέχρι που αναγκάστηκα να πουλήσω το σπίτι μου και να πάω σε διαμέρισμα για να ησυχάσω. Δεν χρειάζεται να πω πράγματα πιο βαθιά» δήλωσε ο Βασίλης Καρράς. Αποκάλυψε επίσης πως πλέον δεν μιλά με το συνάδελφό του, Πασχάλη Τερζή, με τον οποίο τους συνέδεε μια δυνατή φιλία.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε αν εξακολουθούν να έχουν αδελφικές σχέσεις, ο λαϊκός τραγουδιστής απάντησε το εξής: «Δεν έχουμε αδελφικές σχέσεις, δυστυχώς, και αυτό με λυπεί πάρα πολύ» είπε χαρακτηριστικά με μια πικρία στη φωνή του. Όσο για το γιατί, «δεν έμαθα ποτέ», ανέφερε ο Βασίλης Καρράς. «Να τον έχει ο Θεός γερό και να είναι καλά. Εγώ τον αγαπώ. Μεγαλώσαμε μαζί. Περάσαμε τα ίδια βάσανα», πρόσθεσε. «Πιστεύω ότι ο Πασχάλης θα επιστρέψει για να κάνει μια - δυο συναυλίες. Ο λαός το χρειάζεται και ο ίδιος το χρειάζεται», σχολίασε ο Βασίλης Καρράς σχετικά με την απόφαση του Πασχάλη Τερζή να αποσυρθεί από το τραγούδι και να μη δίνει συνεντεύξεις.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time