Θα είναι µια χρονιά µε µεγάλες τηλεοπτικές ανακατατάξεις. Απροσδόκητες µεταγραφές, ξαφνικές αποχωρήσεις, αλλά και δυνατές επιστροφές συνθέτουν τον χάρτη των media. Οι αλλαγές θα µπερδέψουν στην αρχή τους τηλεθεατές, αφού πρόσωπα συνυφασµένα µε συγκεκριµένο κανάλι θα πρέπει να µπουν στο σπίτι του κόσµου µέσα από άλλο «κουµπί» στο τηλεκοντρόλ! Όπως η βασίλισσα της τηλεόρασης.

Η Ελένη Μενεγάκη, µετά από χρόνια στον Alpha (και αφού έµεινε έναν χρόνο εκτός τηλεόρασης από δική της επιλογή), επιστρέφει στο Mega, στο κανάλι όπου πρωτοεµφανίστηκε τηλεοπτικά. Ετσι, το ερχόµενο φθινόπωρο η αγαπηµένη όλων Ελένη θα καλωσορίζει το κοινό της µέσα από το Μεγάλο Κανάλι. Οι προετοιµασίες για τη νέα της εκποµπή έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ οι επισκέψεις στις εγκαταστάσεις του Mega βρίσκονται πλέον στο καθηµερινό πρόγραµµα της διάσηµης παρουσιάστριας.

1_2
 Ακόµα µία δυνατή µεταγραφή στο Mega είναι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, που ετοιµάζει έπειτα από έντεκα χρόνια απουσίας µια δραµατική, σύγχρονη ερωτική σειρά, τα επεισόδια της οποίας θα προβάλλονται εβδοµαδιαίως. Πρόσωπο-έκπληξη είναι η Χαρούλα Αλεξίου, ενώ ακολουθούν η Μαρία Καβογιάννη, ο Φάνης Μουρατίδης, ο Αντίνοος Αλµπάνης, η Κλέλια Ανδριολάτου και άλλοι.

Με πολλές αλλαγές θα υποδεχτεί τη νέα σεζόν το «Πρωινό» στον ΑΝΤ1. Η Φαίη Σκορδά και ο Γιώργος Λιάγκας, που ενώθηκαν ξανά τηλεοπτικά στα µέσα της περασµένης σεζόν, δεν θα έχουν µαζί τους τον επί χρόνια συνεργάτη τους, ∆ηµήτρη Ουγγαρέζο. Ο παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός δεν ανανέωσε µε το κανάλι, ενώ ήδη συζητά δύο προτάσεις που του έγιναν. Ακόµα δεν γνωρίζει το µέλλον του στην TV, καθώς δεν θέλει να κάνει βιαστικές κινήσεις, αλλά ούτε και να πει «ναι» σε ένα πρότζεκτ που δεν του ταιριάζει. Από την άλλη, για τη Νάνσυ Παραδεισανού δεν έχει γίνει ακόµα κάτι γνωστό.

Η Ελένη Μενεγάκη επιστρέφει στο Μεγάλο Κανάλι. Στον ΣΚΑΪ ετοιμάζεται να κάνει comeback η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου , ενώ φήμες θέλουν την Κατερίνα Καινούργιου να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τον Alpha.


«ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ». Την επιτυχηµένη εκποµπή του «The 2Night Show» θα συνεχίσει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ενώ θα αναλάβει να παρουσιάσει και το παιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατοµµυριούχος». Το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή του δεύτερου κύκλου του ριάλιτι επιβίωσης «Η φάρµα» έδωσε ο ANT1, προσκαλώντας αγρότες και αγρότισσες να ζήσουν την απόλυτη εµπειρία. Στον αέρα είναι από την περασµένη εβδοµάδα το νέο τρέιλερ, ενώ παρουσιαστής θα είναι και πάλι ο Σάκης Τανιµανίδης.


Στον ΑΝΤ1 έκλεισε και ο Γιώργος Καπουτζίδης µε τη µίνι σειρά «Σέρρες», η οποία θα προβληθεί από τη νέα πλατφόρµα του καναλιού. Παρόλο που ο σταθµός έχει περιορίσει φέτος τη µυθοπλασία, αφού στο καθηµερινό πρόγραµµα της επόµενης σεζόν θα υπάρχουν µόνο ο «Ηλιος» και οι «Αγριες µέλισσες», θέλει να ενισχύσει την πλατφόρµα που ετοιµάζει µε σίριαλ υψηλών προδιαγραφών όπως αυτά που προβά στο Netflix.

Oι επισκέψεις της Ελένης Μενεγάκη στις εγκαταστάσεις του MEGA βρίσκονται πλέον στο καθημερινό πρόγραμμα της διάσημης παρουσιάστριας


«ΒΟΜΒΑ» ΣΤΟ OPEN. Σαν βόµβα έσκασε το πρωί της Τρίτης η παραίτηση του Θέµη Μάλλη. Ο διευθυντής ψυχαγωγικών εκποµπών εσωτερικής παραγωγής του Open ενισχύει τις φήµες που θέλουν την Κατερίνα Καινούργιου να βρίσκεται πολύ κοντά σε συµφωνία µε τον Alpha. Σε αυτή την περίπτωση θα µιλάµε για επιστροφή της παρουσιάστριας στο κανάλι έπειτα από πέντε χρόνια. Η εκποµπή δεν θα αλλάξει, ενώ την παραγωγή θα υπογράψει και πάλι η Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη, ο οποίος συνεργάζεται ήδη µε τον Alpha.

Από το Open στον ΣΚΑΪ θα βρεθεί ο Γρηγόρης Γκουντάρας µαζί µε τη σύζυγό του αυτή τη φορά, Νάταλι Κάκκαβα. Οι δυο τους συζητούν µε το κανάλι να αναλάβουν ρόλους στο επόµενο «Big Brother». Οσο για τον παρουσιαστή; Ο Γιώργος Τσαλίκης, µιλώντας στις κάµερες, αποκάλυψε ότι θα είναι ο παρουσιαστής του «Big Brother 2».

2_2
 Ο τραγουδιστής επέστρεψε στην Ελλάδα από την Αυστραλία, όπου είχε ταξιδέψει για συναυλίες, και στο αεροδρόµιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον περίµεναν οι δηµοσιογράφοι για δηλώσεις. «∆εν κάνω συζητήσεις µε τον ΣΚΑΪ. Είχα υπογράψει συµβόλαιο µε τον ΣΚΑΪ πριν φύγω, εδώ και δύο µήνες. Χαίροµαι που θα ξεκινήσουµε. Θα είµαι ο κεντρικός παρουσιαστής του “Big Brother”. Το συµβόλαιο είναι 1+1 χρόνο. Είναι ισχυρό συµβόλαιο, όπως πρέπει. ∆εν το είπα δύσκολα το “ναι”, γιατί µε τον ΣΚΑΪ έχουµε µια πολύ καλή σχέση. Τα τελευταία χρόνια έχουµε συζητήσει για διάφορα πρότζεκτ. Μου αρέσει πάρα πολύ το πρότζεκτ, το παρακολουθούσα και πριν, σχολίαζα και το κρατήσαµε όπως έπρεπε, δηλαδή δεν έκανα δηλώσεις», ανέφερε ο τραγουδιστής. Στον ΣΚΑΪ ετοιµάζεται να κάνει comeback η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Η Queen Dina θα αναλάβει την παρουσίαση του «Αγρότης, µόνος, ψάχνει», που θα βγει στον αέρα το φθινόπωρο.

Η πρώτη αποχώρηση-βόµβα ήταν εκείνη του Κρατερού Κατσούλη τον περασµένο µήνα. Ο ηθοποιός ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την εκποµπή «Στη φωλιά των Κου-Κου». «Σήµερα για µένα είναι η τελευταία ηµέρα στη “Φωλιά των Κου-Κου”. Φεύγω από την εκποµπή, φεύγω από το πρωινό. Κλείνει ένας µεγάλος κύκλος, που ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια. Κλείνει µε τον ωραιότερο τρόπο που θα µπορούσε να γίνει», είπε συγκινηµένoς. Αγνωστο παραµένει και το τι µέλλει γενέσθαι µε την Κατερίνα Καραβάτου.

Ακόμα μία δυνατή μεταγραφή του Mega είναι ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, ενώ ο Κρ. Κατσούλης αποχωρεί από την εκπομπή «Στη φωλιά των Κου-Κου». Ο Γιώργος Τσαλίκης θα είναι παρουσιαστής του «Big Brother», ενώ ο Δημ. Ουγγαρέζος δεν ανανέωσε με τον ΑΝΤ1


Τέλος, ένα από τα πλέον γνωστά πρόσωπα της ελληνικής µουσικής σκηνής, ο Κωστής Μαραβέγιας, φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά σε συµφωνία µε την ΕΡΤ για µια νέα εκποµπή, µουσικού περιεχοµένου.