Η Μαίρη Χρονοπούλου, μία από τις πιο αγαπημένες ηθοποιούς του ελληνικού σινεμά, τιμήθηκε από τα βραβεία ΙΡΙΣ, που διοργανώνει η Ακαδημία Κινηματογράφου για τη συνολική προσφορά της. Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου συγκέντρωσε στο θέατρο Άλσος στο Πεδίον του Άρεως όλους τους ανθρώπους που έφτιαξαν και στήριξαν το ελληνικό σινεμά τη δύσκολη χρονιά που πέρασε, για να τους τιμήσει.

Η πιο συγκινητική στιγμή της Τελετής Απονομής των φετινών ΙΡΙΣ ήταν η βράβευση της Μαίρης Χρονοπούλου. Ο πρόεδρος της Ακαδημίας Γιώργος Τσεμπερόπουλος παρουσίασε τα τιμητικά βραβεία της βραδιάς και προσκάλεσε στη σκηνή τον πρόεδρο του Σωματείου Ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα, για να βραβεύσουν μαζί τη Μαίρη Χρονοπούλου. «Πού είναι το βραβείο μου; Βαρύ πολύ! Τον κινηματογράφο τον λάτρεψα από την πρώτη στιγμή κι αυτός με αγάπησε με τη σειρά του δεν μπορώ να πω. Και ο κινηματογράφος μού έδωσε μεγάλες χαρές. Μου αρέσει να παίρνω βραβεία και ευχαριστώ την Ακαδημία που μου το χάρισε. Δείξτε μου έναν άνθρωπο που να μην του αρέσει να παίρνει βραβεία και θα σας δείξω ένα μεγάλο ψεύτη. Σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε εδώ απόψε. Αλήθεια σας ευχαριστώ, θα κλάψω».

xronopoulou-vraveio-696x329__1_


Και λίγο πριν φύγει, είπε για τον Τσεμπερόπουλο: «Γνωριστήκαμε όταν ήταν πολύ μικρός και είπα “καλέ, αυτός είναι πολύ ωραίο παιδί. Προτιμώ το σκηνοθέτη από την ταινία”». Και χειροκροτούμενη καθώς ετοιμάζεται να κατέβει από τη σκηνή λέει «αυτό το χειροκρότημα το δέχομαι για το ότι μετά από τόσα χρόνια ανέβηκα και πάλι στη σκηνή και μάλιστα με μπαστούνι».


*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time