Σε λίγο καιρό ξεκινούν τα γυρίσματα για τον τρίτο κύκλο στις Άγριες Μέλισσες και όλα αλλάζουν.
Ο Λεωνίδας Κακούρης, ο οποίος ενσαρκώνει με μεγάλη επιτυχία τον Δούκα Σεβαστό, μιλάει για όλα στο περιοδικό «7 ΜΕΡΕΣ TV» και τον Γιάννη Βίτσα.

Ο επόμενος κύκλος της σειράς θα μας οδηγήσει στην περίοδο της δικτατορίας.
«Ακριβώς. Προσωπικά αναρωτιέμαι κατά πόσο όλα όσα συνέβησαν μέχρι σήμερα θα αλλάξουν έστω και λίγο την ιδιοσυγκρασία του Δούκα. Ελπίζω και εύχομαι να συμβεί. Έχασε με ένα επώδυνο τρόπο τα αδέλφια του. Ουσιαστικά αισθάνεται ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο Δούκας κουβαλούσε σε όλη του τη ζωή τον χαμό του αδελφού του, όταν ήταν μικρός, όπως και την ευθύνη που του είχε ρίξει ο πατέρας του. Βασανιζόταν από τις ενοχές, θεωρώντας τον εαυτό του υπεύθυνο, κάτι που φυσικά δεν ίσχυε. Και ο ίδιος ήταν παιδί τότε. Όσο έφταιγε ο αδελφός του που είχε κάνει αυτό το παράτολμο άλμα, άλλο τόσο έφταιγε κι εκείνος. Τώρα με ένα τρόπο πάλι πενθεί τα δύο του αδέλφια, τα μοναδικά που του είχαν απομείνει στη ζωή, ενώ του γυρνούν την πλάτη και τα ίδια του τα παιδιά. Βρίσκεται αποδιωγμένος με το πιο κραυγαλέο τρόπο. Αυτά και μόνο τα γεγονότα θεωρώ ότι θα τον βάλουν εκ των πραγμάτων σε μία άλλη βάση. Μένει να δούμε αν τελικά θα προσπαθήσει να γεφυρώσει το χάσμα που τον χωρίζει από την οικογένειά του ή αν θα νικήσει για μία ακόμα φορά ο υπέρμετρος εγωισμός του».

Υπάρχει μια τραγικότητα στο πρόσωπο του Δούκα;
«Βεβαίως! Σαφώς και είναι τραγικός ήρωας. Είχε μία πολύ άσχημη, άγρια παιδική ηλικία. Όλο το προσωπείο που έχει φτιάξει είναι για να καλύψει τις αδυναμίες της συναισθηματικής αναπηρίας του».

Αγαπά τα παιδιά του και τη γυναίκα του;
«Ναι, αλλά με ένα προσωπικό κώδικα, επίσης απίστευτα εγωκεντρικό».

Φοβάται την αγάπη;
«Ναι. Δεν πήρε ποτέ αγάπη από κανέναν, με εξαίρεση τη Μυρσίνη, η οποία αποτελεί επίσης ένα σκοτεινό αρχετυπικό πρόσωπο. Η Μυρσίνη έχει διαμορφώσει το Δούκα που γνωρίζουμε σήμερα. Όπως και εκείνος επίσης τη γυναίκα του».

Θα συνεργαστεί με το χουντικό καθεστώς κατά τον τρίτο κύκλο της σειράς;
«Ναι. Θα συνεργαστεί επαγγελματικά, σε επιχειρηματικό επίπεδο με την χούντα. Από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε πώς θα διαμορφωθούν οι σχέσεις του, γιατί είναι και λίγο απρόβλεπτος ήρωας».