Ένας μουσικός θρύλος της ποπ κουλτούρας έφυγε από τη ζωή και σκόρπισε λύπη τόσο στους συγγενείς της όσο όμως και στους απανταχού λάτρεις της. Ο λόγος για την Ιταλίδα σταρ Ραφαέλα Καρά, η οποία κηδεύεται αύριο.

Η καριέρα της δημοφιλούς τραγουδίστριας εκτινάχτηκε στα ύψη κυρίως κατά τη δεκαετία του 70΄ ενώ σε πολλές χώρες της Μεσογείου όπως Ισπανία, Γαλλία και φυσικά Ελλάδα η ίδια έκανε «πάταγο» με τα τραγούδια της αλλά και τις τηλεοπτικές εμφανίσεις της.

Δράση εις την… ελληνική!

Ο ισχυρός άνδρας της ελληνικής μουσικής και ιδρυτής της δισκογραφικής CBS, Τάσος Φαληρέας ήταν αυτός που «τσίμπησε» τη Ραφαέλα Καρά και την έφερε στην Ελλάδα.

Τον ενέπνεε ιδιαιτέρως η εμπορική της επιτυχία. Έτσι έπεισε τον Ραμπίνοβιτς, άνθρωπο που είχε ορίσει ο ίδιος ο Φαληρέας, ως διευθυντή της CBS να φέρει την εκρηκτική, ξανθιά Ιταλίδα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με δήλωση του ίδιου στο περιοδικό “Ήχος και Hi-fi” τεύχος Ιουνίου 1993 “Έτσι με τον Ραμπίνοβιτς ξεκινήσαμε καλά, του έδωσα την ιδέα της Ραφαέλα Καρρά, που πούλησε τότε ούτε κι εγώ ξέρω πόσες χιλιάδες δίσκους”. Μάλιστα το 1977 η Ραφαέλα Καρά ήλθε στην Ελλάδα για να παραλάβει τον “Χρυσό Δίσκο” για τον δίσκο της με τον τίτλο-γραμμένο με ελληνικά γράμματα.

Το 1977, έδειχνε να είναι η χρονιά που η δόξα της Ραφαέλα Κάρα, τουλάχιστον στην Ελλάδα έφτασε στο απόγειο της. Έτσι δεν μπορούσε να αρνηθεί τις προτάσεις του Τάσου Φαληρέα και του Μίλτου Καρατζά να έρθει στη χώρα μας τρεις φορές. Η δεύτερη ήταν για να γυρίσει ένα show στην κρατική τηλεόραση και να συμμετέχει ως guest-star στην πολύ πετυχημένη, εκείνη την εποχή ελληνική σειρά “Εκείνες κι Εγώ” που μάθαμε αργότερα στο remake της με τον Γιάννη Μπέζο στην ΑΝΤ1. Στη σειρά έπαιζε μία από τις εκείνες που έκαναν τη ζωή του Λάμπρου Κωνσταντάρα πολυπλοκότερη.

ekeines_ki_ego_rafaella_carra1

Η τρίτη φορά ήταν στη Θεσσαλονίκη, που έκανε μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο Πάλαι Ντε Σπορ.

Η μνήμη της θα μείνει αιώνια, όπως και η παρουσία της στα φορά της ιταλικής τηλεόρασης αλλά και στα μουσικά δρώμενα…

Ciao Ραφαέλα!