Πολύς ντόρος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για το εμβόλιο, ειδικά μετά τις ανακοινώσεις πως θα υπάρξει διαχωρισμός ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν ξανά τα κέντρα διασκέδασης και οι χώροι ψυχαγωγίας με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή με rapid/μοριακό τεστ έχει διχάσει τους καλλιτέχνες, ενώ δεν άργησε να ξεσπάσει και μία νέα διαδικτυακή κόντρα, με πρωταγωνιστές τον Στάθη Δρογώση και τον Γρηγόρη Πετράκο, ενώ στη μέση βρέθηκε ο Χρήστος Δάντης.

"Μύλος" Δρογώσης - Πετράκος

Συγκεκριμένα, ο Γρηγόρης Πετράκος, ο οποίος έχει εκφραστεί αρκετές φορές κατά του εμβολιασμού, αμφισβητώντας την επικινδυνότητα του κορωνοϊού, έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σχολιάζοντας με έμμεσο τρόπο την απόφαση για το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης με πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Ο τραγουδιστής πόσταρε μία ανάρτηση του Χρήστου Δάντη, ο οποίος γράφει μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση αυτή έτσι κι αλλιώς από την αρχή της επιδημίας κάνει καραγκιοζιλίκια» και από την άλλη πλευρά δύο tweets του Στάθη Δρογώση, ο οποίος λέει: «Παντού με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αν θέλουν, αλλιώς σπίτι τους. Ή με τους ψέκες ή με τη ζωή. Τα καθάρματα που ηγούνται των αντιεμβολιαστών πρέπει να δικαστούν για διασπορά ψευδών ειδήσεων. Αρκετά με τους καραγκιόζηδες».

«Άνθρωποι και ποντίκια...»

Στη συνέχεια ο Γρηγόρης Πετράκος έγραψε: «Άνθρωποι και ποντίκια... Από τη μία έχεις τον Χρηστάρα Δάντη και από την άλλη τα ανθρωπάκια, που, όταν τελειώσει η δικτατορία, θα ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν», έγραψε στην ανάρτησή του ο Γρηγόρης Πετράκος, ο οποίος απέσπασε μάλιστα χιλιάδες likes και εκατοντάδες κοινοποιήσεις. Ανάμεσα σε εκείνους που έκαναν like ήταν και ο πρόεδρος του πειθαρχικού του ΣΕΗ, ο ηθοποιός Πασχάλης Τσαρούχας.

Ο Στάθης Δρογώσης ανέβασε στη συνέχεια οργισμένος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter την ανάρτηση του Πετράκου, γράφοντας «οι συνάδελφοί μου, που τους στήριξα όταν πήγαιναν τα ορκ να τους ξεσκίσουν, κρατάνε ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε μένα και τον Πετράκο. Και αυτό με πληγώνει πιο πολύ. Από κάτω απειλούν τη ζωή μου κανονικά στα σχόλια. Και μέλος του πειθαρχικού του ΣΕΗ πατάει λάικ. Ο Κος Τσαρούχας».

Σάλος με την ανάρτηση της Άντζυς Σαμίου

Στους αντιεμβολιαστές ανήκει και η τραγουδίστρια Άντζυ Σαμίου και μάλιστα στους φανατικούς, παίρνοντας θέση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. «Δεν επιτρέπουμε να δοκιμάζονται πάνω μας με κίνδυνο της ζωής μας τα προϊόντα των φαρμακευτικών! Όταν μάλιστα πολλοί επιστήμονες στον κόσμο έχουν μιλήσει για την επικινδυνότητά τους για τώρα και για το μέλλον. Κάνετε, λοιπόν, εσείς ό,τι θέλετε». «Αγνοήστε τους καθημερινούς θανάτους νέων ανθρώπων από τις παρενέργειες και αφήστε μας ήσυχους να αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Εγώ προσωπικά τηρώ τις προφυλάξεις και την υγιεινή για τον εαυτό μου και τους άλλους», κατέληξε στη δημοσίευσή της στο Facebook.

Μάλιστα, πολλοί από τους διαδικτυακούς της φίλους έσπευσαν να σχολιάσουν την εν λόγω ανάρτηση, με πολλούς να τάσσονται υπέρ όσων γράφει, αν και υπήρχαν μερικοί που ήταν αντίθετοι σε όσα δημοσίευσε. Μάλιστα, ένα εκ των σχολίων οδήγησε σε... συζήτηση στην οποία παρενέβησαν κι άλλοι. «Εμείς αγνοούμε το θάνατο των ανθρώπων από τις παρενέργειες του εμβολίου; Σοβαρολογούμε τώρα; Ενώ εσείς αποδέχεστε το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων παγκοσμίως από τον ίδιο ιό; Και αν ναι, τι κάνετε για αυτό; Βόλτα στις εντατικές πήγατε να δείτε τι γίνεται; Και ποιος είπε ότι γινόμαστε πειραματόζωα; Επιστήμονες σοβαροί δεν τα λένε αυτά. Εσείς ακούτε όσα θέλετε να ακούσετε», ήταν το σχόλιο.

Και η Άντζυ Σαμίου απάντησε ως εξής: «Κάνε μας τη χάρη, κουμάντο στον εαυτό σου. Εγώ δεν είπα σε κανέναν τι να κάνει και το ποιος είναι καλύτερα πληροφορημένος άσε να το δείξει η ιστορία», ενώ λίγο παρακάτω η τραγουδίστρια ενημέρωσε πως το άτομο που έκανε το παραπάνω σχόλιο «διεγράφη διότι δεν σέβεται τον τοίχο που τον φιλοξενεί».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time