Πολλές εκπλήξεις µέσα σε ένα φαντασµαγορικό σόου επεφύλασσε ο µεγάλος τελικός του «Survivor», ο οποίος διεξήχθη σε ζωντανή σύνδεση το βράδυ της ∆ευτέρας στο Αλσος Βεΐκου. Ακρως συγκινηµένοι και φανερά αγχωµένοι οι δύο φιναλίστ, Σάκης Κατσούλης και Ηλίας Μπόγδανος, περίµεναν να ακούσουν από τον παρουσιαστή, Γιώργο Λιανό, την τελική κρίση του κοινού.

Επειτα από ένα συναρπαστικό ντέρµπι στην ψηφοφορία, το έπαθλο, το οποίο συνοδευόταν και από 100.000 ευρώ, σήκωσε ο Σάκης Κατσούλης. Μία νίκη η οποία φάνταζε αναµενόµενη πριν από την ψηφοφορία της ∆ευτέρας, καθώς ο Κατσούλης θεωρείτο, εκτός από καλύτερος παίκτης, και το απόλυτο φαβορί.

Παρ’ όλα αυτά, η συντριπτική πλειονότητα των συµπαικτών του προτιµούσε να δει νικητή τον Ηλία Μπόγδανο. Την ίδια στιγµή, έντονο ήταν το ενδιαφέρον συµπαικτών, αλλά και του κοινού, για το τι θα γίνει µε τον Σάκη Κατσούλη και τη Μαριαλένα. Αν θα της κάνει πρόταση γάµου ή θα αναφέρουν ότι είναι µαζί. Η απάντηση και από τα δύο παιδιά ήταν ότι δεν έχουν συζητήσει ένα τέτοιο ενδεχόµενο και πως ο ένας εκτιµά και αγαπά τον άλλον. Από τον τελικό, εκτός από τους Τζέιµς Καφετζή, Νικολέτα Μαυρίδη, Αλέξη Παππά, Περικλή Κονδυλάτο και Χριστίνα Κεφαλά, έλειπαν οι Αγγελική Λάµπρη, Αννα-Μαρία Βέλλη και Νίκος Μπάρτζης. Η Νικολέτα Μαυρίδη είχε ενηµερώσει πως βρέθηκε θετική στον κορονοϊό λίγη ώρα πριν µπει στο θέατρο του Αλσους Βεΐκου.

Το ίδιο συνέβη και µε τον Τζέιµς Καφετζή, κάτι για το οποίο ενηµέρωσε ο ίδιος τους διαδικτυακούς του φίλους µέσω του προσωπικού του λογαριασµού στο Instagram.

Η Αννα-Μαρία Βέλλη αποκάλυψε στα Instagram stories της πως ο λόγος που δεν πήγε στον τελικό του «Survivor» είναι η επαφή της µε τον Τζέιµς Καφετζή. Για τον ίδιο λόγο δήλωσε ότι δεν παρευρέθηκε και ο Νίκος Μπάρτζης.

Το «Secret» συνάντησε τον µεγάλο νικητή του παιχνιδιού, Σάκη Κατσούλη, ο οποίος µίλησε ξεκάθαρα για τη σχέση του µε τη Μαριαλένα, αλλά και για το πώς αισθάνεται που κατέκτησε το έπαθλο.

Πώς αισθάνεσαι που είσαι ο µεγάλος νικητής του φετινού «Survivor»;
Αισθάνοµαι απίστευτη ευτυχία. Θέλω να πω ένα τεράστιο «ευχαριστώ» στον κόσµο, γιατί τελικός κριτής είναι µόνο αυτός και, αν δεν θέλει να σε δει νικητή, δεν θα σε δει ποτέ.

To περίµενες;
Η αλήθεια είναι πως δεν το περίµενα. Ηξερα σίγουρα και εγώ και ο Ηλίας που το συζητήσαµε ότι θα ήταν ένα µεγάλο ντέρµπι.

Εχεις σκεφτεί τι θα κάνεις τα χρήµατα;
Θέλω να στηρίξω τις επιχειρήσεις, γιατί όλη αυτή η περίοδος του κορονοϊού µάς έχει φέρει πολύ πίσω και εννοείται ότι θα βοηθήσω και τη Μαριαλένα να ανοίξει τον δικό της χώρο personal training.

Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγµή στο παιχνίδι;
Η στιγµή που βγήκα εκτός εαυτού, τη δεύτερη εβδοµάδα, ήταν όταν αντιλήφθηκα ότι το παιχνίδι δεν είναι µόνο αγωνιστικό, αλλά περισσότερο έχει να κάνει µε τους πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες µε τους οποίους πρέπει να συνυπάρχεις.

Η πιο δύσκολη στιγµή της ζωής σου ποια ήταν;
Ηταν ο τραυµατισµός που είχα στα 22 µου. Επαθα ρήξη χιαστού, κάτι το οποίο µε έκανε να καταλάβω ότι ο αθλητισµός στέκεται σε µια τεντωµένη γραµµή και όλα γύρω µας δεν είναι ρόδινα και µαγικά. Ξαφνικά, εκεί που είχα 100 φίλους, εξαφανίστηκαν και εκεί που είχα 20 προτάσεις δεν είχα καµία. Το αποδέχτηκα και προχώρησα.

Τελικά, έχεις σχέση µε τη Μαριαλένα;
∆εν έχω σχέση µε τη Μαριαλένα. Ο,τι βλέπατε αυτό ακριβώς ίσχυε. Είναι ένας άνθρωπος µε τον οποίο έχουµε περάσει πολλά, την αγαπάω και µε αγαπάει και µέσα στο παιχνίδι ήµασταν ο ένας το στήριγµα του άλλου.

Σε ενόχλησαν οι δηλώσεις της µητέρας της ότι δεν θα ψηφίσει;
∆εν έχω προλάβει να τα δω όλα. Εχω συζητήσει κάποια πράγµατα µε τη Μαριαλένα, αλλά µπορώ να καταλάβω τον κάθε γονιό που βρίσκεται τόσο καιρό µακριά από το παιδί του και δεν µπορεί πραγµατικά να ξέρει τι συµβαίνει.

Ποιος είναι ο επόµενος στόχος σου;
Θέλω να επανέλθω στην πραγµατική ζωή, να δουλέψω σκληρά για τις επιχειρήσεις µου και να επιστρέψω στον αθλητισµό.

Τι σου έλειψε περισσότερο στο παιχνίδι;
Η έλλειψη επικοινωνίας µε την οικογένεια είναι κάτι που δεν συνηθίζεται ποτέ. Και µέρα µε τη µέρα νιώθεις ακόµα πιο έντονα την παρουσία τους.

Τηλεόραση θες να κάνεις;
∆εν το έχω σκεφτεί καν. Σε στενοχώρησε κάτι; ∆εν κρατάω κακίες. Ηταν ένα παιχνίδι. Εύχοµαι να κάνουν και όλοι οι υπόλοιποι παίκτες το ίδιο.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Secret