Χθες το βράδυ στις 21.00 ο Στέφανος Κορκολής, μαζί με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη, παρουσίασε τις δικές του «μουσικές ιστορίες» στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά! Ο Αντώνης Ρέμος τον τίμησε επί σκηνής. Λίγοι ίσως ξέρουν πως η «Μουσική τους Ιστορία» ξεκίνησε το 1993 στα πρώτα βήματα του Αντώνη Ρέμου, με τον Δημήτρη Μητροπάνο, τότε, και τον Στέφανο Κορκολή, στο «Διογένης Παλλάς». Μία δυνατή φιλία σήμερα, που ήδη μετρά 30 χρόνια!

Τι δήλωσε στα Παραπολιτικά 90.1 ο ταλαντούχος συνθέτης

Ο ταλαντούχος συνθέτης και ερμηνευτής μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 και τη Σπυριδούλα Τριάντου: «Με τον Αντώνη γνωριστήκαμε το ‘93 όταν εμφανιζόμασταν με τον Μητροπάνο και κάναμε πρόγραμμα στο “Διογένης” για 40 μέρες, που έγιναν 60, μετά 80 και πάει λέγοντας… τότε πρωτοεμφανίστηκε ο Ρέμος, ένα εξαιρετικό πλάσμα με απίστευτη φωνή.

Αργότερα μας ένωσε το κομμάτι “100 φορές κομμάτια” που έγραψα σε στίχους Νίκου Μωραΐτη. Μετά την επιτυχία ήρθαμε ακόμα πιο κοντά, έχουμε μια φιλία κοντά 30 χρόνια, πραγματική φιλία. Ακόμα και στο θέμα των τραγουδιών, του έχω γράψει πολύ λίγα τραγούδια σε σχέση με τη φιλία μας. Τώρα του ετοιμάζω δυο τραγούδια… τα έχω ακούσει να τα τραγουδάω πριν τα τραγουδήσει… ακούω μια φωνή που θα το έλεγε και ξέρω πoιο είναι το τραγούδι για τον καθένα. Τον ακούω να το λέει νοερά. Το ένα είναι σε στίχους του Νίκου Μωραΐτη και το άλλο της Ρεμπέκα Ρούσση».

Όπως αποκάλυψε για πρώτη φορά στο «Άρωμα Ζωής» και τη Σπυριδούλα Τριάντου, ετοιμάζει ένα πολύ μεγάλο εγχείρημα που θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών αρχές του 2022. Πρόκειται για ένα μιούζικαλ βασισμένο στην «Αυλή των θαυμάτων» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. «Ήδη το δουλεύω αλλά επειδή θέλει πολλές πρόβες, με σπουδαίο καστ ηθοποιών και με πολλές εκπλήξεις στα ονόματα, έχει πολλή δουλειά. Είναι ένα εγχείρημα που αξίζει τον κόπο να το κάνουμε» τόνισε.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time