Μια σοβαρή καταγγελία σεξουαλικής παρενόχλησης κατά τη διάρκεια γυρίσματος έκανε η Έμιλι Ραταϊκόφσκι. Το 30χρονο μοντέλο στο βιβλίο «My Body» αναφέρει πως στο πλατό για το videoclip του Blurred Lines, μέσω του οποίου έγινε διάσημη, ο τραγουδιστής Ρόμπιν Θικ τη θώπευσε.

«Ένιωσα αίσθημα ντροπής σε όλο μου το σώμα»

«Ξαφνικά, από το πουθενά, ένιωσα τα παγωμένα χέρια ενός ξένου να πιάνουν από πίσω τα στήθη μου. Ενστικτωδώς απομακρύνθηκα αμέσως. Εκείνος έκανε πίσω και μου χαμογέλασε πονηρά. Γύρισα και κοίταξα τη σκοτεινή πλευρά του πλατό, όπου η φωνή της σκηνοθέτιδας με ρωτούσε αν είμαι καλά. Ένιωσα αίσθημα ντροπής σε όλο μου το σώμα και για πρώτη φορά γυμνή εκείνη τη μέρα. Δεν μίλησα για το συμβάν τότε, γιατί ήθελα απεγνωσμένα να υποβαθμίσω μέσα μου ό,τι έγινε. Δεν αντέδρασα όπως θα έπρεπε. Δεν είχα πραγματική δύναμη, γιατί ήμουν απλώς το γυμνό κορίτσι σε ένα videoclip. Δεν ήμουν τίποτα περισσότερο από ένα μανεκέν που είχαν προσλάβει», αναφέρει η Ραταϊκόφσκι.

«Ξαναδοκιμάσαμε να συνεχίσουμε και τότε με τα δύο του χέρια με ξανάπιασε από το στήθος. Τραβήχτηκα απότομα και ούρλιαξα: “Τέλος. Σταματάμε το γύρισμα”. Αν δεν ξεμεθύσει ο μ...ς δεν ξαναεπιστρέφω στο πλατό». Όσα συνέβησαν επιβεβαιώνει η σκηνοθέτιδα του videoclip του 2013, Νταϊάν Μαρτέλ. «Θυμάμαι που της έπιασε τα στήθη, ένα με κάθε χέρι. Φώναξα τότε “Τι σκ@@ κάνεις; Αυτό ήταν! Το γύρισμα τελείωσε!”. Εκείνος ζήτησε συγγνώμη. Έπινε στο σετ και έμοιαζε μεθυσμένος. Δεν πιστεύω πως θα έκανε κάτι τέτοιο αν ήταν νηφάλιος», τονίζει.

Είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν 

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 44χρονος τραγουδιστής είχε κατηγορηθεί πως θωπεύει γυναίκα. Το 2013 σε βραβεία του MVP έκανε το ίδιο σε μια ξένη γυναίκα ενόσω ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Πόλα Πάτον, που ήταν επίσης παρούσα στην εκδήλωση. Το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης για την Έμιλι Ραταϊκόφσκι δεν ήταν το μοναδικό που έχει βιώσει στον κόσμο του μόντελινγκ. Τον Ιούλιο του 2020 κατηγόρησε το φωτογράφο Τζόναθαν Λέντερ ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφισης στο σπίτι του στην ορεινή περιοχή Κάτσκιλς το 2012, έναν ισχυρισμό που ο ίδιος διαψεύδει κατηγορηματικά.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time